През месец април на територията му се състоя необикновен автоконкурс

...
През месец април на територията му се състоя необикновен автоконкурс
Коментари Харесай

Най-големият фестивал в Европа за първото шестмесечие на 2021 - „Ново начало“

През месец април на територията му се състоя невероятен автоконкурс на тематика,,Ние сме България”, а месец май беше изпълнен с единствената по рода си изложба-конкурс за историческа живопис под наслов,,Българската азбука”.
Събитията обаче надалеч не стопират до тук, тъй като следва да станем очевидци на необичаен и извънредно незабравим фестивал, възраждащ величието на предишното.

Между 18 – 20.06.2021 година, Исторически парк ще бъде хазаин на грамаден по своя мащаб МЕЖДУНАРОДЕН АНТИЧЕН И СРЕДНОВЕКОВЕН ФЕСТИВАЛ,,НОВО НАЧАЛО‘‘. С провеждането на събитието ще бъдат маркирани II–та годишнина от откриването на парка и 1340г. от най - забележителното събитие в нашата история - одобряването на българската държавност, тук на Балканите, в края на VII век.
 Най-големият фестивал в Европа за първото шестмесечие на 2021 - „ Ново начало “

Фестивалът следва да бъде най-голямото събитие в Европа за първото шестмесечие на 2021 година след коронавирусната пандемия. В него ще вземат присъединяване повече от 280 реконструктори - войни, занаятчии и създатели от България, Полша, Унгария, Словакия, Румъния, Франция и Ирландия. Това ще ни убеди за следващ път какъв брой мощ има в думите от Кубратовия завет:,,Заедно можем всичко!”

По време на събитието ще бъдат пресъздадени бита и културата, военното дело и обичаите на хората населявали българските земи от Античността и времената на блестящата тракийска цивилизация и Древен Рим, до залезът на вековното Българско средновековно царство в края на XIV – XV век.

Във фестивалната стратегия са включени: шампионат по пукотевица с обичаен лък, завладяващи представления и музикални осъществявания, шампионат по средновековна фехотвка, огромни демонстративни и реконструкторски борби, възстановки на значими исторически събития и величествен концерт, с който Исторически парк ще означи своя рожден ден.

 Най-големият фестивал в Европа за първото шестмесечие на 2021 - „ Ново начало “

Всеки българин би трябвало да бъде част от това повдигащо българския дух събитие!
,,НОВО НАЧАЛО‘‘ ще бъде тържествено открит на 18.06. от 11.00 ч.
Цялата стратегия можете да разгледате тук - https://bit.ly/3iciEEM.

18-20 юни 2021г.,

Исторически парк, с. Неофит Рилски

общ. Ветрино обл. Варна
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР