През месец април и до момента е регистриран взрив от

...
През месец април и до момента е регистриран взрив от
Коментари Харесай

Регистрираха остър вирусен хепатит А в Ловеч

През месец април и досега е регистриран гърмеж от изострен вирусен хепатит вид " А " на територията на град Ловеч, оповестяват от РЗИ-Ловеч.
В инфекциозното поделение на МБАЛ “Проф. П. Стоянов ” АД град Ловеч в интервала 02.04.2019-08.05.2019 година са лекувани с диагноза изострен вирусен хепатит вид " А " 5 лица. В същия интервал постъпва за лекуване лице със същата диагноза в инфекциозна клиника Плевен и друго лице в Инфекциозна болница на София.
Настанени в ЦНСТ бл.5 “Надежда ” в Ловеч са трима от заболелите, които учат в Помощно учебно заведение “Васил Левски ”, Ловеч. От учебното заведение са болни още трима възпитаници и един педагог от същото образователно заведение. Всички са с потвърдени антитела против вирусен хепатит вид " А ".
Някои от децата са с ментални усложнения, физически и умствени отклонения. Клиничните недоволства са типични и съвсем идентични при всички – безапетитие, изнемощялост, унесеност, висока температура, тъмна урина и иктер.
Оформени са 6 заразни огнища досега – ЦНСТ-5 от гр. Ловеч с 28 контактни, ПУ „ Васил Левски ” гр.Ловеч с 55 контактни и 4 фамилни огнища – 1 в гр. Ловеч с 1 контактен, 1 в с. Радювене с 2-ма контакти и 2 фамилни огнища в гр. Угърчин със надлежно 4 и 8 контактни. Семействата от Радювене и Угърчин живеят при извънредно неприятни битови условия.
Предприетите и разпоредени противоепидемични ограничения са:
- Издадени са общо 4 наставления за осъществяване на наложителни хигиенични и противоепидемични ограничения до шефа на ЦНСТ и шефа на Помощното учебно заведение по отношение на ограничения във връзка с контактните-изследвания и здравно наблюдаване от обслужващия ОПЛ; във връзка с провежданите дезинфекции, хранене и изпиране на бельото в ЦНСТ 5;
- Организация на профилактичните проучвания на контактните посредством персоналните лекари;
- Осигурени и предоставени здравно-образователни материали;
- Кореспонденция с кмета на община Ловеч и началника на РУО за основаната епидемиологична обстановка в ЦНСТ и Помощно учебно заведение “В. Левски ”;
- Насочена инспекция в ЦНСТ 5 за надзор по осъществяване на предписаните ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР