През март 2016 г. в Дебелт беше открито едно от

...
През март 2016 г. в Дебелт беше открито едно от
Коментари Харесай

В какво превърнаха 5-звездния затвор в Дебелт

През март 2016 година в Дебелт беше намерено едно от най-модерните затворнически общежития у нас. Беше окачествено като „ 5-звезден лукс” и „ украшение за милиони”. Малко преди да навърши 2 години парцелът, който коства 5 млн. лева, а средствата за строително-монтажните работи са обезпечени по линия на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 година, е в плачевно положение.

Затворник, който към този момент е излежал присъдата си, се е свързал с Burgas24.bg и от медията са решили да ревизират какво е настоящото положение на пандиза. От видеото предоставено от към този момент някогашния пандизчия Иван Гюров – Шливата, се вижда, че така наречен „ украшение за милиони”, тъне в съсипия. Стените са покрити с плесен, поради влагата мазилката се разрушава, таванът пада, а плочките по пода се чупят, единствено като стъпиш върху тях. Единственото, което към момента не е почнало да се разпада, е параклисът към общежитието.

„ Водата в баните не стопира да тече, макар че пандизчиите разполагат с топла вода единствено два пъти на ден за по 10 минути, в които душ би трябвало да вземат четирима души. Положението с отоплението е още по-страшно ", споделя Гюров. Затворът в Дебелт фактически предлага отлични условия за битие, само че не за хора, а за дървеници, хлебарки и всевъзможни други гадинки.







Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР