През лятото системата ще претърпи ъпдейт. Така метафорично анонсира предстоящи

...
През лятото системата ще претърпи ъпдейт. Така метафорично анонсира предстоящи
Коментари Харесай

Тодор Попов: В Хебър очевидно нямат психика

През лятото системата ще претърпи ъпдейт. Така метафорично анонсира идни промени във ВК Хебър кметът на Общината Тодор Попов.

На постоянния си брифинг през днешния ден той разяснява на необятно представянето на волейболистите във етапа на плейофите и заключителния стадий от постоянния сезон, заявявайки, че е очаквал надалеч по-добри резултати.   

Да, има още един мач от ¼ финалите, в който всичко може да се случи( б.р. посещение на ЦСКА) . Не отчислявам момчетата, само че и нямам доверие, че даже да прескочат това затруднение след това на ½ финалите и финала при правилник за 3 от 5 победи ще съумеят да бият 3 пъти Монтана или Нефтохимик. Уви.

Да, веднъж се случи – къде на мускули, къде с повече сърце и с помощ от публиката…но редовно няма по какъв начин да побеждаваш по този метод. Освен спортно-технически умения се желае и душeвност, която при нас явно е в недостиг, разяснява кмета и продължи с метафорите.   

На война се върви с бойци. В случая по моя скромна преценка половината ни волейболисти са бойци, а другите просто тиловаци. Който е ходил в казарма ще се сети какво желая да кажа.

Не може вкъщи да губим без сърце и без борба. И то пред  2 000 души в залата.

За 1 година тези момчета са получили всичко – положително възнаграждение, добра база, безалтернативна аудитория и все пак те не печелят значимите си мачове.

Затова за следващата година ще би трябвало да си намерим малко по-психически устойчиви хора. С една част от тях явно ще би трябвало се разделим, а с други ще продължим по поетия път, до момента в който всички дружно не схванат, че би трябвало да се научат да побеждават, сподели Попов.

Кмета даде и своята генерална оценка за отиващия си сезон в Суперлигата.

Като цяло за първа година представянето на тима не е неприятно, само че не и чудесно щом сме отвън медалите.

И в политиката и в спорта се гледат резултатите. Има цели и би трябвало да се извършват. За това аз нито съм удовлетворен, нито неудовлетворен.

Важният мач беше нощес. Важно беше преди този момент да бият в Тетевен или най-малко след това Добруджа. Тогава нямаше да вървим в оная злокобна зала в Разлог и да гоним дивото. Щяхме да влезем в плейофа от друга позиция и с друго самочувствие. Излиза, че все малко не ни доближаваше, само че това малко в действителност е доста. То дава разликите сред посредствените тимове и мощните.  

Факт е, че хебърци не могат да играят напрегнат, което в тази ситуация беше разковничето, показа Тодор Попов.  

Въпреки 6-тото място в постоянния сезон и към този момент сложната задача за избавяне на сезона през победа в последния мач и по-нататък в идващите две елиминационни етапи, кметът разгласи поддръжката си за старши-треньорът Атанас Петров.

Аз съм му се доверил. Треньорът е получил всичко, което желае с цел да направи тим.

До момента не мога да кажа, че се е получило, само че той има право на втори късмет. Ако обаче и следващата година не се получи ще би трябвало да се създадат промени и в това звено.

Топката е у него. На този стадий той е нашият човек. Ясно е, че Наско ме може да слезе да играе на полето, нито пък занапред да ги учи на волейбол, тъй като в последна сметка приказваме за приключени състезатели. За него и щабът му остават селекцията, мотивацията, тактиката, физическата подготовка и по този начин нататък, съобщи още кметът.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР