През лятото пътуваме по-често и домовете ни остават без надзор.

...
През лятото пътуваме по-често и домовете ни остават без надзор.
Коментари Харесай

Сезонът на кражбите от жилища - какво показват данните за Варна | И как да предпазим дома си

През лятото пътуваме по-често и домовете ни остават без контрол. Предпазването на дома си от крадци е от значително значение за нашата сигурност и успокоение. Крадците търсят най-лесните благоприятни условия да откраднат пари и бижута, електроника, огнестрелни оръжия или всичко друго, което могат да сграбчен и продадат бързо. Те ще се насочат към домове, които са лесни за достъп и в които най-често няма никого.

Спад на кражбите от жилища и изобщо от парцели във Варна бележи първото шестмесечие на 2023 година по отношение на 2022 година, демонстрира информация на Moreto.net за записаните закононарушения.

Сигнализирате на 112, заявявате това, което сте установили и е открито.
До идването на дежурната следствено оперативна група пазете никой да не влиза в жилището и нищо да не се пипа и размества в него, още повече че крадецът може да е още вътре, а заварен на мястото на престъплението - да прояви настъпателност

Когато пристигна полицейските чиновници, се старайте да им помагате, като посочите тъкмо мястото на изчезналите движимости, типа и количеството им.

Как да действате, в случай че забележите нещо подозрително?
Не оставяйте безразличен, в случай че нарушители пробват да оберат съседите ви! Следващия път вие може да сте тяхна жертва!

Ако чуете на стълбищната площадка звук от трошене, рязане, чупене, направете нужното, с цел да се уверите, че това не са крадци. Ако имате подозрение, неотложно се обадете в полицията. Наблюдавайте през прозореца какво ще изнесат възможните крадци и на каква кола ще се качат. Запишете марката, цвета и номера. Опитайте да запомните външния тип на крадците.

Ако забележите съмнителни следи от взломяване или усетите сходно желание, неотложно позвънете на тел. 112
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР