През лятото на 2022 година ЦСКА обяви назначението на Стамен

...
През лятото на 2022 година ЦСКА обяви назначението на Стамен
Коментари Харесай

Стамен Белчев: Доста момчета направиха крачка към мъжкия футбол, но има още какво да се желае

През лятото на 2022 година ЦСКА разгласи назначението на Стамен Белчев за старши треньор на дублиращия отбор. При първото му присъединяване в Югозападната Трета лига през предишния сезон, тимът приключи на пето място. Сега пък зимува втори, на 6 точки зад водача Миньор Перник, с което затвърди възходящото развиване на юношите до 19 година, които са гръбнакът на дубъла на алените.

" В интерес на истината съм сюрпризиран, че зимуваме втори. Не съм очаквал, че тимът ще заема това място в края на годината, само че пък предвид на играта и резултатите смятам, че е изцяло справедливо. Този тим взе участие и за Купата на БФС при старшата възраст (б.р. - спечелилият печели квота за Младежката ШЛ на УЕФА). Там чакаме жребия за полуфиналите. Те ще са април месец, а през май е финалът. Там взимаме играчи и от набор 2007 и 2008 година ", показа Белчев пред " Тема Спорт ".
 ЦСКА с три варианти за подготвителна база на детско-юношеската школа
ЦСКА с три варианти за подготвителна база на детско-юношеската школа

Ето кои са те

" От първия отбор при нас играха единствено Георги Чорбаджийски, Марк-Емилио Папазов и Илиян Антонов. Но тук приказваме за млади момчета, а не за футболисти, които са одобрени в първия състав. Както е в Лудогорец или ЦСКА 1948. Ние обаче когато и да е би трябвало да имаме подготвени на 100 % играчи, които при нужда да се качват при мъжете. Когато решат да ги повикат, те да са изцяло готови за това ", добави 54-годишният експерт.

" Вторият тим на ЦСКА няма опция да влиза във Втора лига. Дори и да станем първи, промоция ще завоюва втория в групата. Причината е, че влязохме служебно в Трета лига през предишния сезон и по тази причина нямаме право да се качваме в по-горна група. Но ще желая и напролет да продължим с положителните игри и резултати. Целите ще са сложени от мен, с цел да има мотивация за момчетата. Следя всички резултати и показване на тимовете в школата, тъй като и аз би трябвало да знам кой да кача в дубъла, защото използваме и момчета от отбора до 17 години. Понякога и това е причина за по-слабите резултати в школата, тъй като по този начин отслабваме дадения набор. Но това е неминуем развой в развиването ", регистрира Стамен Белчев.

" За множеството момчета крачката мъжки футбол бе направена още предишния сезон, когато отново участвахме в Югозападната Трета лига и видяхме какво е - терени, противници, здрави борби. Тази акция ситуацията към този момент ни е позната и състезателите знаят какво да чакат. Работи се прелестно. Много съм удовлетворен от свършеното с тези момчета. Направиха положително развиване. Доста от тях извървяха и огромна крачка напред. Но още има какво да се желае, с цел да се приближат до мъжкия футбол, до условията да бъдат футболисти в първия тим на ЦСКА. Още не са подготвени ", безапелационен е наставникът на втория отбор на армейците.

За себе си той добави: " Разбира се, че ми липсва мъжкият футбол, само че нищо не се знае. Нека да си вършим работата където сме, пък за в бъдеще времето ще покаже ". Стамен Белчев показа и мнението си за " Армията ", където на 10 декември ЦСКА изигра последния си мач преди започването на огромната реорганизация.

" Имах много незабравими страсти. Може би успеха над БАТЕ Борисов в Лига Европа и триумфът над Лудогорец за купата (б.р. - 2:1 след продължения на 14 декември 2017 година, четвъртфинал) са най-ярките ми мемоари. Много срещи ще останат в съзнанието ми, допрях се и аз до тази магия стадион " Българска войска ", приключи Стамен Белчев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР