През лятото на 2021 г. потребителката на TikTok Шанън Джонсън

...
През лятото на 2021 г. потребителката на TikTok Шанън Джонсън
Коментари Харесай

TikTok ме накара да го купя: Gen Z вярва на мрежата, а не на брандовете

През лятото на 2021 година потребителката на TikTok Шанън Джонсън разгласява малко видео, в което си поставя червилото Almost Lipstick на Clinique в цвят Black Honey.

Обяснява на почитателите си, че това е нюансът, носен от Лив Тайлър по време на фотосите на " Властелинът на пръстените ".

Black Honey е цвят, който Clinique пуска на пазара през 1972 година Печели нова вълна на известност през 1989 година, само че от този момент насам остава неактивен.

Днес " това е един от най-важните артикули в нашето портфолио ", споделя Джес Бърнс, вицепрезидент на Clinique по световната ангажираност на потребителите.

Когато вайръл наклонността Black Honey се популяризира в TikTok, Clinique ловко изпраща артикули на основателите на наличие, с цел да ускори интереса към нюанса, работи с търговците на дребно и с екипа на козметичната марка по веригата за доставки, с цел да обезпечи задоволително артикули по рафтовете, когато продажбите стартират да се повишават и в последна сметка, се възползва по оптимален метод от наклонността.

" Всичко стартира с един вайръл миг и намирането на способи за удължаването му ", споделя Бърнс. " Това е изпитана тактика за всяка марка, която желае да продължи да бъде огромна част от диалога в TikTok. "

" TikTok ме накара да си го купя " се трансформира в девиз за вайръл наличие, влияещо на продажбите, наклонност, която е изключително забележима за хубостта и модата.

И до момента в който Instagram към момента подтиква повече директните продажби, специалистите споделят, че TikTok се трансформира в основна обществена платформа за фокус групи, данни, маркетинг и даже създаване на нови артикули, които потребителите желаят, добавя FastCompany.

" TikTok е културното пространство, в което се водят полемики ", споделя Елин Бригс, анализатор на марки за Morning Consult. " Те се случват бързо и водят до покупки. "

Morning Consult неотдавна разгласява годишна ранглиста на най-бързо разрастващите се марки за 2023 година въз основа на броя на потребителите, които споделят, че биха обмислили да купят нещо от тях през годината.

Марките, които са станали вайръл в TikTok, означават триумф измежду потребителите от поколението Z.

Clinique се класира на шесто място и това не е единствената марка с десетилетна история, която намира триумф измежду младите. Dollar General, Pottery Barn, Victoria's Secret и Abercrombie & Fitch също се показват добре.

" Проучванията ни за поколението Z демонстрират, че то има вкус за носталгия ", споделя Бригс.

Kraft се класира преди всичко измежду представителите на поколението Z. Нейната компания майка, Kraft Heinz, е развила вековни марки като Heinz, Oscar Mayer и Jell-O, с цел да ги направи по-малко ретро в ерата на обществените медии.

Kraft еволюира и във връзка с метода, по който гледа на TikTok, като в началото го възприема като още един обществен канал, където могат да се демонстрират креативен активи. Един известен видеоклип за рецепта с крем сирене " Филаделфия " е в отговор на коментар на консуматор. Той също по този начин е наблегнал на другите вилици, които могат да се употребяват за ястие на Kraft Mac & Cheese.

Потребителите са основали известен " хак " за предписания в TikTok, който поучава да се прескочат инструкциите за готвене на Kraft и да се сварят всички съставки на макароните и сиренето в една тенджера по едно и също време.

" Надяваме се, че изглеждаме като бранд, който живее в платформата ", споделя Джес Вултаджио, вицепрезидент по марките и творчеството в Kraft Heinz. Повече от 60% от работата, която Kraft прави в TikTok, е в отговор на културния спор, протичащ се естествено в платформата.

TikTok може да бъде привлекателен за хранителни колоси като Kraft, които показват марки на демографска група, която за първи път навлиза в зрелост и стартира да открива лични модели на покупки в питателните магазини. Брандовете на Kraft, споделя Вултаджио, вършат " храната по-достъпна, без значение дали става въпрос за лесна приложимост или за познати усети ".

Поколението Z употребява TikTok като търсачка, споделя Вики Сегар, създател на организацията за маркетинг на авторитетни персони Village Marketing.

А миналият празничен сезон беше първият, в който марките и основателите на наличие можеха да употребяват TikTok Shop – новата функционалност за електронна търговия, която започва през септември.

" Сега пишем тактики за това по какъв начин да накараме основателите на наличие да отговорят на въпросите, които виждаме в търсенето, тъй че нашите марки да се появят ", споделя Сегар. Според нея, марките би трябвало да мислят по друг метод за сферата на въздействие в TikTok.

Не става въпрос единствено за заплащане на основателите на наличие, а за поддръжка на тези, които разгласяват за любовта си към даден артикул по органически метод.

" Потребителите търсят надеждни мнения и колкото повече се отдалечавате от марката и колкото по-малко е подтикван този човек, толкоз по-достоверни са те ", добавя Сегар.

" TikTok към този момент се трансформира в търсещ търговец на дребно ", споделя Ейми Ланзи, основен изпълнителен шеф на организация Publicis Digitas. " Те могат да реализират търговия тук-там, където множеството марки не чакат. "

Все повече марки стартират да тестват какво са подготвени да продават посредством магазина на TikTok и какъв брой власт за основаване на наличие са подготвени да правят отстъпка на инфлуенсърите. Според Ланзи, марките би трябвало първо да измислят достоверна органична обществена тактика, преди да заплащат за реклами. " Не можете да похарчите парите си, с цел да спечелите в TikTok ".

За да помогне на клиенти като Sephora и пицария DiGiorno да основават по-прецизно наличие в TikTok, Publicis Digitas започва нова услуга, наречена SWAT, което значи Share Worthy and Trending.

" Ако TikTok е епицентърът на културата за поколението Z, би трябвало да му обърнем внимание по стратегически метод ", споделя Кристина Госуилър, началник на обществения маркетинг в Publicis Digitas. Един от методите, по които компанията извлича тази информация, е като подава хаштагове и изречения към личен модел за изкуствен интелект, с цел да сътвори виртуално " момиче ", което може да бъде запитано за най-популярните трендове в TikTok, които могат да намерят отклик измежду потребителите.

" Помислете какъв брой часове изследвания си спестяваме и какъв брой по-добро, по-богато и по-пълноценно схващане можем да имаме за съответна публика или субкултура въз основа на някои от тези разговори с AI ", споделя специалистът.

Въпреки че съгласно експертите, марките ще продължат да влагат в TikTok, те би трябвало да внимават и да не разводнят потребителското преживяване, което е фокусирано върху заниманието и откриването.

Clinique, която има дълга история на работа с кожни лекари за образование на потребителите по отношение на грижата за кожата, видимо е съгласна с това.

Тя гледа на TikTok като на съвременен гримьорски щанд - място, където се дава отговор на въпроси за препоръки за грижа за кожата и да се споделя информация за съставките на продуктите.

" Поколението Z усеща рекламите на километър разстояние. Те са първото потомство, което в действителност желае марките и създателите да приказват достоверно с тях. И какво значи това? Вие не създавате реклама. Създавате наличие, с което те биха се заели. ", добавя Бърнс.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР