През лятото на 2017 г. бразилецът Неймар премина от Барселона

...
През лятото на 2017 г. бразилецът Неймар премина от Барселона
Коментари Харесай

Френското правосъдие погна трансфера на Неймар

През лятото на 2017 година бразилецът Неймар мина от Барселона в ПСЖ и сложи нов международен връх с трансфер на стойност 222 милиона евро.

Този мегатрансфер беше споменаван неведнъж, в този момент още веднъж е на фокус, само че в отрицателен подтекст.

Според немския " Билд " френското правораздаване проверява дали парижкият клуб е получил противозаконни данъчни облекчения при покупката на бразилската суперзвезда.

В центъра на следствието е някогашният заместник-председател на френското Национално заседание Юго Ренсон.

Разследващите ревизират дали Ренсон е предпочел ПСЖ да получи данъчни облекчения по отношение на рекордната трансферна сума.

Многобройни телефонни диалози сред Ренсон и тогавашния шеф по връзките на ПСЖ, Жан Марсиал Рибес, бяха прихванати и оценени. Телефонни преписи демонстрират, че Рансон го е повлиял да получи данъчни облекчения. Твърди се, че против това политикът е получавал билети за мачове на “Парк де Пренс ”, както и други привилегии.

Тези заключения се отнасят най-много до президента на ПСЖ Насър Ал-Келайфи, който явно е взел участие в покупко-продажбите с Ренсон и Рибес. Ако се окаже, че ПСЖ непозволено е получил данъчни облекчения, клубът може да бъде изправен пред тежки санкции и наказания.

Между другото, за шест години във френската столица бразилецът завоюва пет трофеи в Лига 1 и е троент притежател на Купата на страната.

Миналото лято Неймар се реалокира в Саудитска Арабия, а Ал Хилал заплати за него 90 милиона евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР