През лятото на 1971-а 26-годишният Майкъл Рейгън се обрича на

...
През лятото на 1971-а 26-годишният Майкъл Рейгън се обрича на
Коментари Харесай

Никога няма да имаш проблеми, ако казваш поне веднъж на ден „Обичам те

През лятото на 1971-а 26-годишният Майкъл Рейгън се обрича на своята обичана в сватбена гала на Хаваите. Баща му Роналд Рейгън, бъдещият 40-ти президент на Съединени американски щати, е възпрепятстван да участва на сватбата на сина си. Той написа писмо до Майк, което съдържа упътвания към младия брачен партньор и повдига завесата над тайните на сполучливия брак. Майк е наследник на Роналд от първия му брак с Джейн Уаймън, за която е женен от 1940 до 1949. Бракът на Рейгън с втората му брачна половинка - Нанси - продължава от 1952 година до гибелта му през 2004 година Нека си спомним препоръките на един някогашен президент на Съединени американски щати в деня, в който се закле във честност към нацията 46-ият президент на Съединени американски щати.   
До Майкъл РейгънМанхатън Бийч, Калифорния,юни 1971 година

Скъпи Майк,
Ти си чувал шегите, които обилно споделят всички „ нещастно женени " и циници. Сега, при положение, че никой не ти е приказвал за това - ето ти друга позиция: ти встъпваш в най-важните и значими връзки, които съществуват в човешкия живот. Те могат да са такива, каквито ти пожелаеш.
Някои мъже мислят, че мъжествеността се потвърждава, единствено в случай че въплъщаваш в живота си всички тези истории, разказвани по съблекалните, самодоволно уверени, че „ това, което дамата не знае, няма да я нарани ". Истината е, че някъде надълбоко в душата си, даже и да не намира следи от червило на яката на ризата, даже да не хваща мъжа си в неловки пояснения къде е бил до три сутринта, дамата постоянно знае. И с тези познания изчезва онази магия в връзките. Мъжете, които на висок звук приказват за безсмислието на брака, сами са си отговорни за разпадането на техните връзки, а не техните съпруги. 
Има един остарял закон на физиката - можеш да получиш от нещо тъкмо толкоз, колкото старания си вложил в него. Мъж, който влага в брака два пъти по-малко, в сравнение с е задължен, получава тъкмо толкоз.Разбира се, ще има моменти, когато ще срещнеш някого или ще си спомниш старите времена и ще ти се наложи да се бориш с желанието да докажеш на себе, че още можеш да си на висота. Но разреши ми да ти опиша какъв брой популярен е методът да докажеш своята неустрашимост и омагьосване, бидейки с една жена до края на живота си. 
Всеки мъж може да е глупак и да изневерява — за това не се изисква неустрашимост. Но е нужно доста повече, с цел да останеш прелъстителен и обичан за дамата, която слуша хъркането ти, виждала те е небръснат, грижила се е за теб, когато си бил болен, прала е мръсното ти долни дрехи. Правейки всичко това и в това време давайки й да усети топлото вътрешно зарево на щастието - ти ще чуваш в действителност прелестна музика.
Ако ти откровено обичаш едно момиче, ти в никакъв случай няма да я накараш да се унижава, когато поздравявайки секретарката ти или ваша обща позната, гадае дали тази жена не е повода за твоите закъснения у дома. По същия метод ти няма да поискаш друга жена, срещайки се с твоята, да се усмихва в дълбините на душата си срещайки погледа й - на дамата, която обичаш, само че си предал, даже и не за дълго, поради друга.
Майк, ти знаеш повече от мнозина какво е трагичен дом и какво може да направи той с другите. Сега имаш шанса да направиш всичко вярно. 
Няма по-голямо благополучие за мъжа от това, да пристъпя към прага на дома си в края на деня и да знае, че някой зад вратата чака с боязън звука от неговите стъпки.
С любов,Баща ти.
P.S.: Никога няма да имаш неприятности, в случай че най-малко един път да ден й казваш „ Обичам те ".
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР