През изминалия уикенд в Москва бяха открити центрове за ваксинация,

...
През изминалия уикенд в Москва бяха открити центрове за ваксинация,
Коментари Харесай

Близо 2000 души се ваксинираха срещу COVID-19 в Москва за два дни

През миналия уикенд в Москва бяха открити центрове за имунизация, а за два дни ваксини против COVID-19 си сложиха близо 2000 души, заяви на съвещание на координационния съвет на съветското държавно управление за битка с ковид кметът на града Сергей Собянин, представен от ТАСС.

" Започнахме изпробването на огромна система за имунизиране на жителите. Така на 4 декември започнахме електронно записване на рисковите групи. На първо място това са здравните служащи, чиновниците от сферата на образованието и обществените служби. През почивните дни - в събота и неделя, открихме центрове за имунизация, където си сложиха ваксини близо 2000 души ", съобщи Собянин.

Той означи, че е била тествана цялата система - работата на складовете, доставките по веригата за центровете за имунизация, съхраняването на имунизациите, технологията за топене и самата имунизация, добавя Българска телеграфна агенция.

По думите на кмета цялата система е подготвена за по-мащабна имунизация. Собянин благодари на разработчиците и производителите на имунизацията.

" Близо 72,5 милиона души са се ваксинирали против грип в Русия, което е 50 % от цялото население ", заяви на съвещанието директорката на " Роспотребнадзор " Анна Попова.

" Във връзка с имунизацията против грип по предписание на президента на Русия бих желала да рапортувам, че към днешна дата са имунизирани към този момент 50 % от популацията на страната - 72 500 000 души. Включително за сметка на държавния бюджет - 63 600 000 души ", съобщи Попова.

Руският президент Владимир Путин разпореди имунизацията против грип през идния есенно-зимен сезон да се финансира от държавния бюджет за до 60% от популацията на страната, в това число за 75% от жителите от рисковите групи, отбелязва ТАСС.)

Във Англия първите дози от имунизацията на " Пфайзер " към този момент са в избраните за имунизиране лечебни заведения. Утре в страната стартира най-масовата имунизация в английската история.

Други европейски страна също се готвят за всеобщо слагане на ваксини. Днес стана ясно, че военно летище край Рим се трансформира в народен склад за Коронавирус имунизациите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР