През изминалите 10 месеца бяхме изправени пред забележителни изпитания, предизвикателства

...
През изминалите 10 месеца бяхме изправени пред забележителни изпитания, предизвикателства
Коментари Харесай

В отчета на Славов: Изминалите 10 месеца показаха защо 145 години МП е пазител на българската държавност

„ През миналите 10 месеца бяхме изправени пред забележителни тествания, провокации и триумфи, които бяха посрещнати с професионализъм, отдаденост, морал и интегритет от екипа на Министерството на правораздаването /МП/. Изминалите 10 месеца демонстрираха за какво към този момент 145 години Министерството на правораздаването е знак и страж на българската държавност. “

Това се отбелязва в доклада на Атанас Славов за мандата му като министър на правораздаването. В него написа още:

„ Приетите промени в Конституцията на Република България са огромна стъпка, която страната ни направи към това да е европейска, демократична и правова страна.

Измененията в главния закон бяха значима и дълго чакана крачка към бъдещето и към одобряването на България като страна, в която човешкото достолепие и права са зачитани и защитавани от без значение правораздаване. Следващата голяма крачка, с цел да бъдат тези промени приведени и прецизирани на законово равнище, беше изработването на напълно новия Закон за правосъдната власт, който екипът на министерството изготви и който е оповестен за публично разискване.

За първи път в историята на България пред Висшия правосъден съвет беше осъществена сполучливо процедура по освобождение на основния прокурор.

Списъкът с изпълнените задания и ограничения през тези 10 месеца е доста по-дълъг. Бяха изпълнени основните цели, заложени в признатата от Министерския съвет законодателна и управническа стратегия в бранш правораздаване, и стартираха доста процеси по пътя към една по-справедлива и правова България. “

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР