През изминалата седмица ви разказахме за основните разлики между iPhone

...
През изминалата седмица ви разказахме за основните разлики между iPhone
Коментари Харесай

Къде ще намерим евтини телефони?

През миналата седмица ви разказахме за главните разлики сред iPhone 11 Pro Max и iPhone 11 Pro и ви споменахме, че може да откриете сходен смарт телефон втора ръка на добра цена. В днешната публикация ще отговорим на въпроса къде ще намерим евтини телефони и защо да внимаваме при избор на сходно устройство. През последните години продаването на телефони втора ръка се завиши доста и използваните смарт телефони са чест избор на хиляди хора. Често те търсят телефон, който да не „ счупи “ бюджета, само че по едно и също време с това да е съвременен, бърз и с капацитет за работа от най-малко няколко години.
Къде да намерим?
Евтините смарт телефони могат да бъдат открити в разнообразни онлайн магазини или пък уеб страниците за продажба като, да вземем за пример. Често там може да срещнете разгласи за по-евтини устройства, заради това, че някой ги е употребявал избран интервал от време и ги е заменил за по-нов модел. Има и профилирани търговци и заложни къщи, които изкупуват използвани телефони и ги продават с дребна или не толкоз дребна облага. Както и при колите, по този начин и при телефоните, би трябвало да внимаваме с сходни продавачи и прекупвачи, защото от време на време може да се сблъскаме с проблеми или евтиното, в действителност да ни излезе скъпо.

За какво да внимаваме?
Преди да пристъпим към покупката, би трябвало добре да проучим уеб страницата или търговеца от който купуваме телефона. В уеб страниците за продажба като, потребителите имат своя рейтинг, който може да ни подскаже доста за стоките които той продава. Ако профилът не е търговски, то е хубаво да разгледаме в детайли фотосите, които продавачът е направил и да преценим оптимално добре положението на устройството. Ако го харесаме на фотоси, то е значимо да се свържем с продавача и да разберем какъв брой време е употребено то, в случай че е втора ръка, дали е закупено на погашение и дали е изплатено напълно и дали не е заключено към някой от операторите.

Ако отговорите на тези въпроси ни удовлетворяват и пристъпим към покупка, можем да разчитаме на физическо предаване от търговеца или изпращане по пощальон. И в двата случая е хубаво да огледаме телефона който купуваме и да проверим дали описаното съответствува с полученото и всички негови функционалности работят. При по-скъпите смарт телефони е допустимо да попаднем и на реплики, които в някои случаи са извънредно сложни за различаване, за това в случай че не разбирате доста от телефони, можете да повикате ваш другар, който да ви помогне.

Както към този момент споменахме, евтините телефони са избор на хиляди хора и това, че са евтини не постоянно значи, че те би трябвало да са втора ръка. Има доста онлайн търговци, които продават фабрично запечатани телефони импортирани от други страни или закупени посредством мобилните оператори на по-ниска цена. В тези случаи е най-разумно да разчитате на рейтинга на продавача и документите, които той дава, с цел да не се окаже, че евтиното най-после може да ви излезе по-скъпо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР