През изминалата седмица у нас са регистрирани 59 случая на

...
През изминалата седмица у нас са регистрирани 59 случая на
Коментари Харесай

НЦЗПБ: Ръст на случаите на коклюш и лаймска болест

През миналата седмица у нас са регистрирани 59 случая на коклюш, което е с 27 случая повече спрямо миналата седмица, оповестиха от НЦЗПБ. По категории обявените случаи са: 2 вероятни, 3 евентуални и 54 доказани, прецизират от там.

От началото на годината в страната са регистрирани 205 случая. За същия интервал през миналата година са били регистрирани 4 случая, като отклонението от миналата година е 201 случая, показват още от НЦЗПБ.

Увеличение на случаите на коклюш се следи освен у нас, само че и в цяла Европа. Специалистите са безапелационни, че главната причина си крие в пропуски във имунизациите.

Ръст се регистрира и при лаймската болест. Регистрирани са 3 доказани случая против един за миналата седмица. От началото на годината случаите са 28, като за същия интервал на миналата година са били 17, показват от НЦЗПБ.

Случаи на кърлежов енцефалит и лаймска невроборелиоза от началото на годината у нас не са регистрирани. За предходната седмица няма и нови случаи на морбили, допълват от там.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР