През изминалата нощ екипи на снегопочистващите фирми са извършили обработки

...
През изминалата нощ екипи на снегопочистващите фирми са извършили обработки
Коментари Харесай

Продължава почистването на София след снега

През миналата нощ екипи на снегопочистващите компании са направили обработки срещу заледявания на улици  в кв. „ Симеоново “ и кв. „ Драгалевци “, кв. „ Бояна “, „ Княжево “, регион „ Панчарево “, регион „ Триадица “, регион „ Банкя “, улици в регион „ Студентски “ и регион „ Средец “. Извършени са обработки на планинските пътища „ Драгалевци – хижа Алеко ” и „ Бояна – Златни мостове ”, пътищата са  проходими при зимни условия. Съветваме жителите да не се качват в планината,  тъй като има ураганен вятър и заплаха от лавини. Това оповестиха за медиите от пресцентъра на Столична община във връзка със зимната конюнктура в София.

Градският превоз се движи без усложнения по маршрутите си. 

През нощта спешните екипи на Столичната община са създали инспекции на мостове и подлези за съществуване на  висулки. Отстранени са ледени късове  от пътен възел на бул. „ България ”,  транспортни подлези на бул. „ Ботевградско шосе ” и бул. „ Царица Йоанна ”. 

През днешния ден ще продължи извозването на пречупени клони от улици, паркове и градини. Приоритетно се почистват тротоари пред детски градини, учебни заведения и лечебни заведения. Ангажирана е и спомагателна техника – вишки от „ Улично осветяване “. Екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ ще продължат   да отстраняват висулки от публични места. Във връзка с прогнозата за формиране на поледици Столичният инспекторат е в подготвеност да разпореди спомагателни обработки на пътните платна. 

Напомняме на жителите и на шефовете на търговски обекти  да почистят снега от прилежащите към постройките тротоари, както и да отстранят ледени парчета от постройките си. Там, където висулките са ситуирани на  труднодостъпни места, да обезопасят тротоарите.

Оказана е поддръжка на 15 души в Център за краткотрайно настаняване на Столичната община. В него хората, останали без дом, могат да получат заслон и протекция, показаха още от Столична община.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР