През изминалата 2023 г. западни компании са доставили на Русия

...
През изминалата 2023 г. западни компании са доставили на Русия
Коментари Харесай

Русия е получила части за 2,9 млрд. долара от Запада въпреки санкциите, твърди Киев

През миналата 2023 година западни компании са доставили на Русия съставни елементи на стойност 2,9 милиарда $ макар глобите против Москва , оповестява Ройтерс, като цитира канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски .

Киев упорства пред съдружниците си да затегнат глобите против Русия и да затворят малките врати в експортния надзор, като сподели, че Москва към момента може да внася военни артикули за войната си в Украйна.

Новината идва на фона на, които западът постанова на Москва от началото на военната ѝ инвазия в Украйна преди близо две години.

Вносът на военни артикули в Русия през 2023 година възлиза на 90% от равнищата, регистрирани преди пълномащабната инвазия през февруари 2022 година, заяви канцеларията на президента Володимир Зеленски .

Тя се базира на проучване на работна група, ръководена от началника на кабинета на Зеленски Андрий Ермак , както и Майкъл Макфол , някогашен дипломат на Съединени американски щати в Москва.

Изследването е концентрирано върху опитите на Русия да заобиколи глобите за надзор на износа на военни артикули.

" В мостри от унищожени или пленени съветски оръжия бяха открити артикули на повече от 250 западни компании ", споделят от офиса на Зеленски.

Киевското учебно заведение по стопанска система, което взе участие в проучването, сподели, че в съветското военно съоръжение, в това число хиперзвуковите ракети " Кинжал ", които Москва употребява за въздушни удари по Украйна, са открити съвсем 2800 задгранични съставния елемент.

" Всъщност 95% от всички елементи, открити в съветските оръжия на бойното поле, са доставени от производители в съдружни страни, като 72% се падат единствено на компании, основани в Съединени американски щати ", се споделя в проучването.

В началото на ноември, че Русия е получила над 1 милиарда евро с помощта на " Лукойл " и изключението от европейските наказания в България.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР