През изминалата 2016 г. са продадени 370 от построените в

...
През изминалата 2016 г. са продадени 370 от построените в
Коментари Харесай

Виареджо – меката на луксозните яхти

През миналата 2016 година са продадени 370 от издигнатите в града първокласни яхти, само че групово тези продажби са донесли почти 4 милиарда евро на производителите. Тази година пък най-скъпата яхта, продадена до този миг, е коствала близо 155 млн. евро, заяви Boat International, която съпоставя данните от промишлеността.

Виареджо е мястото, където се вършат към една пета от всички първокласни яхти, които могат да бъдат притежавани само от най-големите богаташи. Самият кмет на града Джорджо дел Гингсара дефинира Виареджо като „ меката на корабостроенето “.



Града навлиза във въпросната промишленост още преди към 200 години, през 1819 година, когато е издигнат първият док. Тогава почнали да се строят извънредно солидни и устойчиви дървени кораби, чиято основна цел била да транспортират големите количества мрамор до огромните пазари.

Винченцо Поерьо, основен изпълнителен шеф на корабостроителната компания Benetti, със седалище във Виареджо, има вяра, че творчеството на италианския народ е съдействала за триумфа на промишлеността. Тоскански градове като Лука, Пиза, Сиена и Флоренция са известни със своята майсторска направа на скулптури, облекла и здания още от остарели времена. Затова хората, които са заложили на италианската направа чакат, както интериорът, по този начин и екстериора на яхтата, да наподобяват съвършено.



Разбира се, необходим е доста повече от артистичен нюх за строенето на яхти, предопределени за мултимилионерите. За такива огромни и скъпи планове, инженерните умения са от решаващо значение, както и положителната организация. Единствено по този метод се подсигурява, че лодката ще бъде построена в точния момент, ще дава отговор на бюджета и, най-важното, ще бъде същинска приятност за окото на всеки.



Докато някои производители на яхти подхващат нов план, единствено и само единствено, в случай че имат поръчка, други скачат в необятните води и вземат решение да рискуват, разчитайки на своя гений в строенето и дизайна. Този метод стартира да се популяризира бързо напоследък, като някои корабостроителни компании, в това число Benetti и Perini Navi, построяват по-малки на размер първокласни яхти, без да са получили поръчка. Но за компаниите, които влагат милиони, макар че към момента не знаят дали ще могат да намерят клиент, това е рискова тактика.

Бурак Акгул, основен шеф на корабостроителната компания, Perini Navi, обаче въобще не е обезпокоен за своя бизнес. "Винаги има някой, който е подготвен да заплати и да се позабавлява, всичко е въпрос на това дали ще успеем да угодим на прищевките на купувачите. Знаете, богаташите избират да получат яхтата си незабавно. ", майтапи се той.



Италианската корабостроителна промишленост е съвсем ненадмината, само че се изправя пред известна конкуренция от страна на другите производители в Европа, както и в Китай. "Характерна специфичност на италианците е индивидуализмът и творчеството. Може би купувате немска кола, тъй като германците са по-добри в организацията, само че в случай че желаете да купите произведение на изкуството, евентуално ще отидете в Италия ", споделя Масимо Пероти, притежател на корабостроителната компания San Lorenzo.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР