През годините отборът на Алфа Таури, който до 2020 година

...
През годините отборът на Алфа Таури, който до 2020 година
Коментари Харесай

Защо Алфа Таури не избра някой от младите си пилоти за заместник на Гасли?

През годините тимът на Алфа Таури, който до 2020 година бе прочут като Торо Росо, служеше като финалното ходило за водачите от младежката стратегия на Ред Бул по пътя им към Формула 1. Именно по този метод Себастиан Фетел, Макс Верстапен, Карлос Сайнц, Пиер Гасли и доста други направиха своите първи крачки във Формула 1.

През 2023 година обаче това се трансформира и съотборник на Юки Цунода в отбора от Фаенца ще бъде 28-годишният Ник де Врийс, който сега е авариен водач на Мерцедес. В предишното нидерландецът бе част от академията на Макларън, само че по този начин и не откри място във Формула 1 с английския отбор.
 В Алфа Таури нямат самообладание да стартират работата си с Де Врийс В Алфа Таури нямат самообладание да стартират работата си с Де Врийс
Привличането на Де Врийс от страна на Ред Бул и Алфа Таури пристигна след проваления опит за трансфер на Колтън Херта от Индикар във Формула 1. Както е известно американецът не получи суперлиценз от ФИА и това постави завършек на неговите очаквания да се състезава във Формула 1, най-малко за в този момент.
 ФИА публично отразя Херта за суперлиценз ФИА публично отразя Херта за суперлиценз
Преди обаче Ред Бул и Алфа Таури да погледнат към Херта и Де Врийс те имаха шанса да привлекат някои от своите млади водачи, които сега се състезават в другите юношески шампионати. Цели петима водачи от академията на „ Биковете “ се състезават във Формула 2 през 2022 година, като преди финалния кръг за сезона цели четирима от тях (Лиам Лоусън, Денис Хаугер, Аюму Иваса и Джехан Дарувала) имат по най-малко една победа в хода на акцията. Единствен Юри Випс не се е качвал на най-високото ходило на почетната стълбичка, само че той по този начин или другояче бе изпъден от програмата не Ред Бул при започване на лятото поради расистки скандал.
 Ред Бул изхвърли Випс Ред Бул изхвърли Випс
Но за какво Алфа Таури не заложи на нито един от своите млади водачи за заместител на отиващия в Алпин Гасли? Отговорът на този въпрос даде ръководителят на екипа от Фаенца Франц Тост.
 Окон: Идването на Гасли в Алпин е страхотна история Окон: Идването на Гасли в Алпин е страхотна история
„ Всички млади водачи бяха взети под внимание. Имаме Лиам Лоусън, Аюму Иваса, Денис Хаугер във Формула 2 и Исак Хаджар във Формула 3. На всички тях обаче им липсва опит, те имат потребност от още година или две и по-късно ще преценим какво ще е бъдещето им “, изясни пред racingnews365.com Тост.
 Ето какво ще чакат в Алфа Таури от Ник де Врийс през 2023 година Ето какво ще чакат в Алфа Таури от Ник де Врийс през 2023 година
Договорът, който Де Врийс подписа с отбор от Фаенца е за единствено една година, което подсказва, че той може да бъде преместен, с цел да направи място за някои от младежите на Ред Бул още през 2024 година, в случай че не се показа извънредно добре в дебютната си акция. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР