През февруари продажбите на дребно в САЩ се понижиха изненадващо

...
През февруари продажбите на дребно в САЩ се понижиха изненадващо
Коментари Харесай

Продажбите на дребно в САЩ са се свили

През февруари продажбите на дребно в Съединени американски щати се намалиха изненадващо за трети следващ месец, което е знак, че водещата международна стопанска система наподобява губи част от положителния си прогресивен подтик при започване на новата година.

Според данни на Министерството на търговията, продажбите на дребно през февруари се свиха с 0,1% до 492 милиарда евро по отношение на януари, когато те също се намалиха с 0,1% (възходяща проверка по отношение на предходна оценка за спад с 0,3%), до момента в който осреднената прогноза на финансовите пазари беше за тяхно покачване с 0,3 на 100. По този метод търговията на дребно в Съединени американски щати се утежни за трети следващ месец, като последното аналогично отрицателно развиване при продажбите на дребно беше реалност през трите месеца до април 2012 година.

Въпреки това намаляване, по отношение на година по-рано търговията на дребно набъбна през февруари с 4,0% след покачване с 3,6% през януари. Основна причина за по-слабите данни е намаляването на продажбите на коли и на части за тях за втори следващ месец от началото на годината с 0,9 на 100. В същото време продажбите на дребно, без тези за коли, набъбнаха с 0,3% по отношение на януари, когато те се покачиха с 0,1% (слаба възходяща ревизия), заяви БНР.

Продажбите на дребно, без тези за коли, бензин и строителни материали, се покачиха непретенциозно през февруари с 0,1% по отношение на преходния месец, когато те останаха на равнището от декември 2017 година, до момента в който упованията бяха за тяхно покачване с 0,4 на 100. Важно е да се означи, че точно този индикатор, прочут като „ следена група “ на продажбите на дребно, се употребява при калкулиране на данните за брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати.

Потребителските разноски, които съставляват повече от две трети от икономическата интензивност на Съединени американски щати, наподобява се забавят при започване на новата година, откакто през четвъртото тримесечие на 2017 година техният напредък се форсира до 3,8 на 100. Днешните слаби данни са частично изненадващи с оглед намаляването на доста от американските данъчни удръжки при започване на февруари вследствие на утвърдената в края на предходната година огромна данъчна промяна, включваща редуциране на общата данъчна тежест. Мнозина от търговците на дребно се надяват, че данъчната промяна ще накара американците да усилят покупките си през актуалната година, което да способства за ускорение и на икономическия напредък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР