През февруари изтича валидността на около 340 хил. годишни винетки.

...
През февруари изтича валидността на около 340 хил. годишни винетки.
Коментари Харесай

Пътната агенция напомня: През февруари изтичат 340 хил. годишни винетки

През февруари изтича валидността на към 340 хиляди годишни винетки. Това подсетиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ".

На интернет страницата от бутона „ Проверка на винетка “ след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и страната, в която е регистриран, всеки може да ревизира крайния период на електронната винетка. Статусът може да е „ деен “, „ с изминал период “ или „ необработен “ в случаите, когато винетката е купена с отсрочен старт до 30 дни от началната дата на годност.

От началото на годината всички типове е-винетки поевтиняха с 10% спрямо м. година Годишната коства 87 лева, тримесечната е 48 лева, месечната - 27 лева, седмичната - 13 лева, а уикенд винетката - 9 лева

До 24 януари са продадени 351 681 броя винетки за 20 035 616 лв.. Приходите от тол такси за същия интервал са 20 046 552,46 лв. - 2 168 379,55 лв. от тях са от маршрутни карти, а 17 878 172,91 лв. от тол заявления.

Е-винетка може да бъде купена както в обектите на Агенция „ Пътна инфраструктура “, по този начин и в партньорската комерсиална мрежа. Националното тол ръководство моли водачите при пазаруване на винетка да употребяват уеб страницата www.bgtoll.bg или мобилното приложение, както и останалите канали за продажба на АПИ – на гише против заплащане в брой или посредством терминал за самотаксуване – с карта. Гишета са ситуирани на главните гранични контролно-пропускателни пунктове, както и в 27-те регионални пътни ръководства в цялата страната.

Терминалите за самотаксуване са близо 500.

При пазаруването на е-винетка е належащо потребителите деликатно да преглеждат и ревизират въведената от тях или от съответния чиновник информация преди финално да потвърдят заплащането на пътната такса.    

Отговорността за попълване на правилна информация за номера на транспортното средство, категорията му и интервала на годност на винетката е на притежателя или ползвателя му. В случай на погрешно декларирани данни се смята, че не е заплатена дължимата винетна такса за съответния автомобил. 

Символите от регистрационния номер може да бъдат изписани и на кирилица, и на латиница, само че би трябвало да подхождат на знаците в самия регистрационен номер. При изписването на номера се вкарват единствено букви и числа. Символите 0 (нула) и О (буква О) не са взаимнозаменяеми. За цифра от номера би трябвало да се изпише 0 (нула), а за писмен знак - „ О “. В случай, че регистрационният номер съдържа тире, точка или период те не се вкарват.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР