През есенно-зимния период у нас природен газ ще има, но

...
През есенно-зимния период у нас природен газ ще има, но
Коментари Харесай

Плащаме повече пари за по-студени радиатори тази зима

През есенно-зимния интервал у нас природен газ ще има, само че радиаторите евентуално ще са по-студени, заяви пред Нова телевизия енергийният специалист Иван Хиновски.

„ До необятната общност не доближава цялата информация какво се прави. Вероятно се подхващат и дипломатически стъпки със Съединени американски щати и Азербайджан за повишение на различните доставки на природен газ. Те са различни, тъй като въпреки всичко имаме контракт с „ Газпром ”. Доколко той е сигурен сътрудник... стана ясно, че би трябвало да имаме едно мислено ”, разяснява Хиновски.

„ Няма да останем без газ. При всички случаи ще има количества най-малко за покриване на минималните товари на топлофикациите. Потребителите би трябвало обаче да живеят с мисълта, че няма да имаме парно и отопление в същата степен и мощ, каквато имахме до момента ”, счита специалистът.

„ Ако не възстановим номиналните количества газ за потребяване, ще понижат товарите, т.е. ще се понижи температурата в подаващата автомагистрала, респективно в абонатните станции и ще имаме по-хладни радиатори. Това е най-песимистичният сюжет ”, изясни той.

Според Иван Хиновски Турция се подценява като източник на газ. „ Ние нямаме контракт, нямаме правно съображение да купуваме газ от там. Мълчи се по въпроса, че има някакви диалози, само че няма данни. В Турция има доста газ. И съветски, и египетски. Има контракт да не се конкурира съветският газ в България, което за нас не е преференциално,. „ Газпром ” разчита, че ще е единственият снабдител за България ”, разяснява Иван Хиновски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР