През есенно-зимния период много хора се оплакват, че силите им

...
През есенно-зимния период много хора се оплакват, че силите им
Коментари Харесай

5 задължителни полезни храни за студените месеци

През есенно-зимния интервал доста хора се оплакват, че силите им понижават. Според диетолога Сони Нараг, за повече самочувствие е необходимо да се откажем от мазната храна и захарта и да увеличим други артикули.

Когато ни е студено, сигурно ни би трябвало топла и вкусна храна, която да сгрее душата ни и да ни даде сила, само че не трябва да залитаме и към прекомерно мазните и сладки храни, тъй като може да си създадем доста неприятна услуга.

Студ, мрак, вируси дебнат отвред - ето за какво зимното ни меню би трябвало да бъде разнообразно и постоянно да включва храни, съобразени с особеностите на студения сезон.

През студените месеци няма доста слънце, което води до неналичието на скъпия витамин D, а него може да си го набавим от избрани храни.

Някъде ще прочетете, че мазните храни са идеални за зимата и не го отхвърляме, само че въпреки всичко би трябвало да внимаваме тъкмо какви са тези мазни храни и какъв брой от тях похапваме.

Такива са ненаситените мазнини в рибата. Богати на такива мазнини са сьомга, скумрия, сардина, риба звук, сафрид, херинга, моруна и други Мазнините в рибата са потвърдено профилактично и лечебно средство при сърдечно съдови, неврологични, онкологични болести. Освен това, в рибата се съдържат и скъпите мастноразтворими витамини Д, А и Е.

Вижте в галерията ни какво още би трябвало да хапвате наложително през зимата, с цел да се чувствате добре.
 5 наложителни потребни храни за студените месеци  5 наложителни потребни храни за студените месеци  5 наложителни потребни храни за студените месеци  5 наложителни потребни храни за студените месеци
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР