През декември 2017 година станахме свидетели на появата на най-екстремната кола в

...
През декември 2017 година станахме
свидетели на появата на най-екстремната
кола в
Коментари Харесай

От 0 до 295 км/ч на борда на McLaren Senna

През декември 2017 година станахме свидетели на появяването на най-екстремната кола в цялата история на легендарната марка McLaren. Тогава компанията анонсира първите детайлности за модела си Senna, който пък дебютира по време на международното ревю в Женева през миналата година.

С базова цена от 750 000 британски лири и лимитирано на единствено 500 екземпляра производство, McLaren Senna се трансформира в мечната кола на по-голямата част от платежоспособните клиенти, като разпределението на бройките се превърна в много комплицирана интервенция. В последна сметка, цялата квота на Senna бе разпродадена отдавна и на останалите простосмъртни ни остава само насладата от сходни на долното видеа * .

С тегло от единствено 1198 кг, McLaren Senna е най-леката и рискова кола на марката, която има право да се движи свободно по пътищата на света. Автомобилът, четирилитровият V8 мотор на който е с максимална мощ от 800 конски сили и максимален въртящ миг от 800 Нм, ще бъде произведен в лимитиран тираж от единствено 500 бройки, като базовата му цена за Великобритания е избрана на 750 000 лири.



Само преди няколко дни, McLaren анонсира още по-екстремна версия на Senna- пистовият , от който ще бъдат сглобени единствено 75 единици, всеки един от които на цена от най-малко 1.1 млн английски лири.

*Среден разход на гориво 50 литра на 100 километра
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР