`Nature boy`: Мъж от Остин, починал в национален парк Юта, запомнен с доброта от семейството

...
През бруталното лято на юли Джеймс Nature Boy Хендрикс напусна
Коментари Харесай

През бруталното лято на юли Джеймс "Nature Boy" Хендрикс напусна Остин за последно пътешествие с покойния си баща Нийл , живописно и символично пътуване за разпръскване на пепелта на старейшината през величествена планина в западна Невада.

Нито един не успя.

Джеймс почина по-рано този месец, твърдят следователите, от топлинен удар . Имаше празна бутилка вода. Спасителите установиха, че той е починал, седнал прав, с великолепна гледка към националния парк Арки в Юта. Микробусът, който откара сина и баща от Остин, стоеше паркиран на няколко мили, с праха на Нийл Хендрик вътре - на около 700 мили от крайната им дестинация, Маунт Роуз, Невада.

Новините за трагедията направиха глобални заглавия, но историята на Джеймс Хендрикс е история на отдаден син, брат и приятел, който вижда красотата в катеренето по дърветата, помагането на нуждаещите се и обичайки света, обичайки вселената и всичко около себе си с невинността на дете .

Това е неговата история.

Рут Хендрикс Бро, сестрата на Джеймс, каза, че семейството му го е наричало Джими. Той се наричаше Джеймс през повечето време, за да не бъде объркан с известния музикант Джими Хендрикс.

Семейството му го наричаше „Nature Boy“, след джаз песента от 40-те години на миналия век на художника Нат Кинг Коул. Той беше приключенски настроен и познаваше добре природата. Баща му Нийл Хендрикс, който почина през 2018 г., даде животински прякори на всичките си деца. Джими беше катерица, защото обичаше да се катери по дърветата.

Из дома на Джими, окачени в несъответстващи рамки за снимки, имаше снимки на природа и хора, които той направи. Вкаменелости, дрънкулки, кристали, фигурки на катерици и растения изпълниха малкия дом в Остин, където Джими прекара по-голямата част от годините си. В дома живееха Джими и неговият приятел Уейн Тейлър, който е юридически сляп и разчиташе на Джими да го води на места като местния H-E-B или бръснарница.

„Духът му може да се усети навсякъде в къщата, “ каза Рут.

И двете му сестри, Рут и Айла Хендрикс, си спомниха какъв човек беше Джими. Някой, който обичаше вселената и всичко в нея: от астрономията до геологията и много други. Семейството и приятелите го описват като „малко вълшебно същество“.

„Той беше очарован от неизвестното“, каза Рут. „Той имаше някак детска невинност, сладост и любопитство.“

В средата на юли, с рекордни горещини в цялата страна, Джими започна пътуването си, за да донесе праха на баща си в Рино, Невада, където баща му е живял от десетилетия, до Маунт Роуз, една от най-високите планини в щата.

„Наистина лош момент“: пътуването на Джими до Юта

„Щеше да бъде наистина трудно изкачване, за да се изкачи горе, особено при цялата тази жега“, каза Рут.

Джими планираше пътуването от години, след като баща му почина през 2018 г., плановете му бяха задържани поради COVID -19 пандемия. Той планира да пътува до Невада, като посети различни национални паркове по пътя, след като си купи доживотен пропуск, преди да отиде да разпръсне праха на баща си.

„Имаме тази ужасна гореща вълна“, каза Рут. „Така че, просто наистина лош момент.“

Сестра му Ила говори по телефона с него няколко дни преди да изчезне, предупреждавайки го за опасностите от пътуването.

“ Казах му... колко хора са умрели в националните паркове досега от жегата." каза Ила, „Той каза: „О, не се притеснявай, Ила, ще остана на главните пътеки и винаги ще нося вода със себе си.“

Той документира по-голямата част от пътуването си чрез Страница във Facebook, която беше пълна със снимки и актуализации от времето му, докато шофира до Невада.

Рут каза, че един от последните пъти, когато е бил видян, е бил на запис от камери за наблюдение, където е изглеждал " уморен."

"Още не съм имала сърцето да го погледна", каза тя. „Но те казаха, че изглежда напълно изтощен.“

Ила, която отиде в Юта след преждевременната смърт на Джими, сама изгледа кадрите и изрази подобно чувство: Джими, който си тръгна в ранните часове, изглеждаше изтощен, изтощен и уморен.

След като не напусна хотела си, притеснен мениджър на хотел се обади на полицията, която след това се свърза с рейнджърите в Националния парк Arches.

Колата му беше открити от рейнджъри в един от паркингите на парка на 1 август, според прессъобщение на Националната паркова служба.

След като следователите разбраха, че нещо не е наред, не след дълго откриха Джими. Тялото му е открито на повече от 2 мили от пътеката с празна бутилка вода. Тялото на Джими седеше изправено към живописната гледка, каза Рут.

Ила каза, че повече от 3 галона вода са открити в микробуса му.

Смята се, че Джими се е поддал на екстремни условия метеорологичните условия, горещите температури в крайна сметка доведоха до смъртта му.

Службата на националния парк и шерифът на Гранд Каунти съвместно разследваха инцидента, според прессъобщение от 2 август.

Още: Мъж от Остин, намерен в парка на Юта, за който се смята, че е починал от топлинен удар, казва семейството

Подобно преминаване на брат преди повече от 30 години

Неговият брат, Рон загина в пустинята в началото на 90-те по време на снежна буря близо до езерото Тахо. След като разбра за диагнозата си СПИН по време, когато болестта се чувстваше като смъртна присъда, той реши, че не иска да умре по начина, по който страдаха приятелите му.

След като остави предсмъртно писмо и коледни картички за своите семейство през 1992 г., преди да излезе навън в лютия студ, тялото на Рон не е открито до почти 30 години по-късно.

Техният баща и кучетата му отиваха да търсят останките му всеки уикенд при хубаво време, когато Нийл живееше в Невада.

Нищо не беше намерено до пет години след смъртта на баща му.

През февруари тази година семейството беше уведомено, че са открити черепът и бедрената кост на Рон, след като следователите се опитаха да проследят роднини за повече от година.

Рут каза, че никой не е очаквал Рон да върви толкова далеч, поради което отне повече от 30 години, за да се намерят останките му.

Животът на Джими, разказан от неговите сестри

Рут каза, че Джими винаги е бил любимец на родителите им. Той беше шестото от осем деца и само на 66 години, когато почина по време на пътуването си.

„Той винаги беше наистина, добре, сладък“, каза Рут. „Винаги, когато имаше някакъв вид битка или нещо подобно, той просто казваше: „Нека просто бъдем приятели“ и беше толкова невинно.“

Последният път, когато Рут говори с брат си беше около средата на Юли, точно преди да замине за пътуването си, където тя си спомня, че и двамата бяха развълнувани от пътуването му.

Джими, роден в Остин, живееше в града с котката си Тори, след като баща му почина. Той беше дърводелец през деня и писател през свободното си време, издавайки книга през 2019 г., озаглавена „Демонът на кладенеца“.

Рут описва брат си като изключително красноречив, но подценяван поради липсата на образование. След като баща им напусна семейния дом, когато Джими беше на 12 години, синът пое върху себе си да се грижи за майка си, като напусна училище след седми клас.

Джими се грижеше за майка си, докато тя почина в 2007 г. Само три години по-късно Джими премества баща си обратно в Остин при него, за да стане негов гледач до смъртта на Нийл от естествена смърт през 2018 г.

И двете му сестри се смееха, докато си спомняха за времето, когато си спомняха своите баща казва, че преместването му в Остин е „Джими го спасява.“

„Той беше гледач на нашите родители през целия си живот“, каза Рут.

През октомври братята и сестрите планираха за да почетат паметта на брат Рон в Ню Йорк. Сега те имат планове да отпразнуват живота на тримата: Джими, Рон и баща им.

„Толкова е трудно да изглежда истинско, разбирате ли?“ — каза Рут изтощена. „Просто не изглежда реално за известно време и в крайна сметка става истина.“

Тази статия първоначално се появи на Austin American-Statesman: Мъж от Остин, починал в националния парк на Юта, запомнен от семейството Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР