През август се очаква средните температури да бъдат около нормата,

...
През август се очаква средните температури да бъдат около нормата,
Коментари Харесай

Между 9 и 38 градуса: какво време ни очаква през август

През август се чака междинните температури да бъдат към нормата , която за равнините е сред 21° и 24°, за високите полета – сред 18° и 20°, а за планините – сред 13° и 17°, предава NOVA. Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред 9° и 14°, а най-високите – сред 33° и 38°, предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология.

В по-голямата част от страната месечната сума на преваляванията през август ще е към нормата , в западните региони – към и над, а в източните – към и под нормата. Климатичната норма за равнините и високите полета е сред 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – сред 20 и 35 л/кв.м, а за планинските региони – от 50 до 80 л/кв.м.

В началото на месеца, след миналото атмосферно разстройване, температурите за малко ще се намалят, само че към 3-4-ти август още веднъж ще се покачат. Ще доминира слънчево време. В средата и в края на първото десетдневие се чака прекосяването на атмосферни разстройства и тук-там, основно в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи, с гръмотевична активност и релативно намаляване на температурите.

През множеството дни от второто десетдневие се чака времето да се дефинира от област на високо атмосферно налягане. Ще бъде най-вече слънчево. Вероятност за прекосяване на леден фронт има към средата и края на интервала, когато тук-там в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевична активност.

През третото десетдневие температурите ще останат близки до климатичните правила, макар че през втората половина от интервала последователно ще се намаляват. Вероятност за краткотрайни превалявания има към 25-и и в края на месеца.

В началото на месеца Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 19 мин. и залязва в 20 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 25 мин. В края на месеца Слънцето изгрява в 6 ч. и 51 мин. и залязва в 20 ч. и 01 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 09 мин.

 ох на мама Личен списък

Не пропускайте да последвате Ohnamama.bg във Фейсбук и Instagram!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР