През април Русия е изнесла повече петрол и петролни продукти,

...
През април Русия е изнесла повече петрол и петролни продукти,
Коментари Харесай

Русия с рекорд по износ на петрол

През април Русия е изнесла повече нефт и петролни артикули, в сравнение с през всеки различен месец от началото на специфичната интервенция в Украйна през февруари предходната година. Това се показва в отчет на Международната организация по енергетика.

През април Русия е продавала 8,3 милиона барела гориво дневно, което е с 50 000 барела повече от предходния връх от февруари предходната година. През 2022 година Русия е продавала приблизително по 7,7 милиона барела дневно на ден, през 2021 година - 7,5 милиона барела дневно.

Увеличението на доставките демонстрира триумфа на Русия в намирането на нови купувачи за своя нефт след въвеждането на европейското ембарго - съвсем 80% от доставките през април са от Китай и Индия. МАЕ приписва растежа на износа, наред с други неща, на рекордното търсене на нефт в Китай.

В същото време приходите от продажба на горива през април са с 27% по-ниски спрямо април предходната година, сочи оценка на МАЕ. Това се дължи на спада на международните цени на петрола, както и на отстъпката за съветското гориво поради тавана на цените, въведен от Г-7 и Европейски Съюз.

В същото време отстъпката стартира да понижава, означиха от МАЕ, защото Русия разшири достъпа си до плавателни съдове, които може да не са обект на западни ограничавания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР