През 2023 се очаква летящите автономни таксита да влязат в

...
През 2023 се очаква летящите автономни таксита да влязат в
Коментари Харесай

Uber изпробва летящи таксита в Мелбърн

През 2023 се чака летящите самостоятелни таксита да влязат в употреба

Американската компания Uber ще тества летящите си таксита в Мелбърн, Австралия. Тестови полети на новаторските летящи таксита ще се организират и в Далас и Лос Анджелис, Съединени американски щати.

Това ще стане през идната 2020 година, написа Reuters.

Първоначално Uber се спря на Дубай за провеждането на пробните полети, само че след това смени курса.

През 2023 се чака летящите самостоятелни таксита да влязат в употреба.

" Австралийските управляващи са възприели метод, насочен към бъдещето за насърчаване на транспортни технологии ", съобщи Сюзан Андерсън, който е районен общоприет управител за Uber в Австралия, Нова Зеландия и Северна Азия.

Според нея това, съчетано с неповторимите геопространствени благоприятни условия на Мелбърн, прави града съвършен за задачите на компанията.

Тестовите полети ще транспортират пасажер и от един от седемте търговски центъра Westfield до основното летище в града Пътуването от централната част на Мелбърн до летището по проект би трябвало да отнеме 10 минути по отношение на 25 минути с кола.

Електрическите безпилотни самолети могат да бъдат поръчвани от потребителите посредством приложения на смарт телефона по същия метод, както потреблението на автомобилните услуги за транспорт на компанията.

Въздушният флот на Uber включва електрически реактивни мотори, детайли на хеликоптер и дрон, както и неподвижна летателна част с крило, която задвижва дребни ротори, виновни за отвесното политане и кацане, и бърз водоравен полет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР