През 2023 година се очаква първите хора да кацнат на

...
През 2023 година се очаква първите хора да кацнат на
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни на Марс

През 2023 година се чака първите хора да кацнат на Марс. Те обаче би трябвало да са готови за това, което ще се случи по време на пътуването им към Марс, както и на самата планета.

Телата на хората са приспособени към живот на Земята. Затова както пребиваването им в безтегловност по време на полета в Космоса към Червената планета, по този начин и пребиваването им на самия Марс ще промени доста от физиологията им.

Хората, които ще дойдат на Марс, ще са по-високи спрямо растежа си, който са имали на Земята. Това се дължи на пътешествията в Космоса, които удължават растежа с към 3 %.

 Червената Планета

Така да вземем за пример един човек, който е бил висок 180 сантиметра на Земята, на Марс ще бъде към 185 сантиметра. Това се получава поради отслабената гравитация, която отпуска гръбнака.

Когато се върнат на Земята, астронавтите възстановяват естествения си растеж след няколко месеца. Но тези, които ще отидат на Марс, може и да си останат с новия растеж.

Хората, които ще пътуват към Марс, ще изгубят по време на полета към 1 % от костната си маса на месец. Това ще се случи в долната част на тялото им. Засегнати ще бъдат долните крака и кръстът.

След кацането си на Марс астронавтите, които ще се запътят натам през 2023 година ще изпитват дезориентация и ще халюцинират. Това се дължи на по този начин наречената галактическа болест.

 Космонавт

При кацането си на Марс астронавтите ще имат огромни физиологични проблеми – те ще са с отоци и със запушен нос. Това ще бъде провокирано от безтегловността.

Тялото на индивида съдържа към 60 % вода. При безтегловност течностите в тялото се качват в горната му част. Така цялото лице се надува и вените на шията като че ли ще се разпилян.

Тези признаци отшумяват след кацането, само че би трябвало да мине много дълъг интервал от време. Кой ще успее да се грижи за астронавтите, които ще кацнат на Марс, откакто те дойдат, не е ясно.

Проблем при кацането ще бъде и фактът, че по време на галактически полет човек губи над 20 % от размера на кръвта си. Това може да докара до сърдечни проблеми и едва оросяване на мозъка, по тази причина през първите дни на Марс астронавтите може да са в несвяст. Затова би било добре да има експерти, които да им оказват помощ, само че това е невероятно.

Земната храна ще има напълно различен усет на Марс. Затова занапред астронавтите, които ще пътуват натам, би трябвало да свикнат с мисълта, че няма да могат да се радват на обичаните си усети.

Друг проблем, който може да възникне на Марс, е смяната на зрението. Може да се стигне до късогледство или далекогледство, както и до нараснало вътречерепно налягане.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР