През 2023 г. няма да има ограничения в броя на

...
През 2023 г. няма да има ограничения в броя на
Коментари Харесай

Добри новини за студентските бригади в САЩ

През 2023 година няма да има ограничавания в броя на българските студенти, които могат да се явят на изявление за J1 виза и да заминат на бригада в Съединени американски щати по програмата Work and Travel. Това е станало ясно на среща в американското посолство у нас, извършена през седмицата, оповестиха от „ Интеграл “ - член на Асоциацията на организациите за интернационален културен продан със Съединени американски щати, които партнират на програмата.

По време на пандемията от Коронавирус пътуването на български студенти по програмата беше затруднено, както заради строгите условия за достъп в страната, по този начин и поради понижения административен потенциал за обработка на подадените документи и осъществяване на изявленията с всички претенденти. Американските работодатели също имат интерес от присъединяване на повече студенти в програмата и намалелият брой отпътували беше отчаяние и за тях. Този недостиг докара и до повишаване на заплащането, което тук-там доближи до 15-20 $ на час.

През 2023 година ще бъдат извършени толкоз изявленията, колкото са и претендентите за присъединяване в програмата с готови документи съгласно условията. Интервютата започват на 6 февруари следващата година и ще продължат до 15 юни 2023 година При нужда ще бъдат включени спомагателни дни от календара, уверили са от посолството на Съединени американски щати. В случай че има закъснели претенденти, те ще могат да се явят на изявленията и след 15 юни, само че на общо съображение дружно с останалите претенденти за визи.

И през 2023 година ще работи така наречен Dropbox процедура – подаване на документи по програмата Work and Travel без осъществяване на изявление. До нея се позволяват студенти, които към този момент са пътували сполучливо до Съединени американски щати по същата стратегия, не им е била отказвана виза и не се образоват в първи или финален курс в университета.

От България обичайно по програмата за културен продан Work and Travel пътуват сред 4500 и 5500 студенти на година. През сезон 2018/2019 година отпътувалите по програмата от страната бяха 4332, като интересът  се резервира огромен и през 2019/2020, само че заради пандемията студентите нямаха опция да заминат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР