През 2023 г. класацията на американската консултантска фирма Мърсър на

...
През 2023 г. класацията на американската консултантска фирма Мърсър на
Коментари Харесай

Виена е градът с най-високо качество на живота, Цюрих е първи подгласник

През 2023 година класацията на американската консултантска компания " Мърсър " на десетте града, осигуряващи високо качество на живот, включва седем местоположения в Западна Европа, две от Тихоокеанския район и една в Северна Америка. На първо място всред тях за поредна година е Виена.

Цюрих е първи подгласник на Виена, следван от Оукланд в Нова Зеландия, а Копенхаген и още един швейцарски град - Женева - оформят челната петица. През 2023 година Виена оглави класацията за най-хубав град за живеене и на " Икономист ".

Основана през 1945 година и с офиси допълнително от 40 страни, централният от които е в Ню Йорк, " Мърсър " дава най-вече консултантски услуги за човешки запаси и финансови услуги. Компанията оперира допълнително от 130 страни и е едно от четирите оперативни дъщерни сдружения на световната компания за професионални услуги " Марш Макленън ".

Класацията на компанията за качество на живот регистрира разнообразни фактори като политическа непоклатимост, опазване на здравето, обучение, инфраструктура и социокултурна среда.

Германия заема предни позиции в класацията за 2023 година с няколко града: Франкфурт, Мюнхен и Дюселдорф са надлежно на шесто, седмо и десето място. Тези градове са известни със своя стопански разцвет, ефикасен публичен превоз и културни оферти, отбелязва " Мърсър ".

" Всеки град има своя неповторим сексапил и преимущества, което прави Европа разнороден и прелъстителен район както за жителите, интернационалните чиновници и посетителите ", споделя се още в формалната обява на компанията, в която е поместен лист с 250 града, подредени низходящо по критерия качество на живот.

София е сложена на 125-о място, а Букурещ - 14 позиции напред. Непосредствено пред София е Банкок, а зад българската столица - Пекин. Букурещ е в компанията на южноафриканския град Дърбан и делящите си 112-о място Нумеа - в Нова Каледония, и столицата на Бруней - Бандар Сери Бегаван.

За тихоокеанския район Оукланд, Нова Зеландия, претендира за трето място, наблягайки изключителното си качество на живот. Градът обезпечава на жителите висок стандарт на живот, устойчиво опазване на здравето и динамична културна сцена. За Австралия Сидни си обезпечава 9-то място със своите световноизвестни забележителности, процъфтяваща стопанска система и разнородни благоприятни условия за метод на живот, които способстват за най-високото качество на живот.

Столиците на Румъния и България са единствени градове от всяка от тях в топ 250 на " Мърсър ".

Топ 10 на " Мърсър " за 2023 година наподобява по този начин:

Виена - Австрия

Цюрих - Швейцария

Оукланд - Нова Зеландия

Копенхаген - Дания

Женева - Швейцария

Франкфурт - Германия

Мюнхен - Германия

Ванкувър - Канада

Сидни - Австралия

Дюселдорф - Германия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР