През 2022 година Себастиен Льоб се включи в общо четири

...
През 2022 година Себастиен Льоб се включи в общо четири
Коментари Харесай

Себастиен Льоб почти сигурно няма да кара на рали Монте Карло

През 2022 година Себастиен Льоб се включи в общо четири старта от календара на Световния рали шампионат (WRC) с отбора на М-Спорт. Първото присъединяване на деветкратния първенец бе още в рали „ Монте Карло “, където той завоюва своята 80-та победа в WRC.

За момента М-Спорт и Льоб към момента не са възобновили контракта между тях и за 2023 година, а през предходната седмица английският отбор притегли в своите редици международния първенец за 2019 година Ойт Танак. Именно заради тази причина ръководителят на тима Ричърд Милнър съобщи, че възобновяване на контракт с Льоб ще има единствено в случай че това не изразходва доста от финансовите запаси на отбора.
 Ойт Танак разгласи завръщането си в М-Спорт Ойт Танак разгласи завръщането си в М-Спорт
Той също по този начин показа, че съвсем несъмнено французинът няма да пази своята победа от рали „ Монте Карло “ с М-Спорт, защото крайният период за подаване на поръчки за присъединяване в конкуренцията е този петък (16 декември).

„ Ние желаеме Себ да бъде в нашата кола, само че ще е мъчно да го създадем за „ Монте Карло “. В момента всичките ни запаси са ориентирани към Ойт и по тази причина би трябвало да сме реалисти. Всичко ще зависи от финансите. Ние имаме двама водачи на международно равнище, които обаче не са по никакъв начин евтини.

„ Няма смисъл да си сътворяваме в допълнение напрежение. Ако ще нападаме купата то това ще бъде с един човек и към този момент казвахме, че това ще е Ойт. Затова ще желаеме той да има мощен старт на годината. Колкото и да ни се желае Себ да е в нашата кола и тим, ние първо би трябвало да намерим нужните запаси и благоприятни условия, с цел да го използваме “, изясни Милнър пред autosport.com.
 Кой заплати завръщането на Танак в М-Спорт? Кой заплати завръщането на Танак в М-Спорт?
Освен в рали „ Монте Карло “ през 2022 година Льоб започва още и в „ Португалия “, „ Сафари “ и „ Акрополис “. И в трите ралита той имаше проблеми и не съумя да стигне до нова челна позиция, като в Португалия и Гърция те го сполетяха до момента в който беше отпред в класирането.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР