През 2022 година продажбите на плочи в САЩ надминаха тези

...
През 2022 година продажбите на плочи в САЩ надминаха тези
Коментари Харесай

Влез в тренда: Продажбите на винил продължават да растат и скоро няма да намалеят

През 2022 година продажбите на плочи в Съединени американски щати надминаха тези на дискове. Според някои почитатели плочата е красива, съгласно други звукът е по-качествен.

Джамал Ал-Насър, 50-годишен притежател на магазин в Гринидж Вилидж, Ню Йорк, е благополучен от тази наклонност. 20-годишният студент студент Виджай Дамерла пък споделя, че слуша музика най-много онлайн, само че е почнал да колекционира винилови плочи. За Селин Корт, 29-годишна собственичка на 250 плочи, звукът на плочата е по-топъл и друг от този на цифровите носители. " Има чувство за достоверност. "

Завръщането на винила не е загадка за никого. През 2022 година обаче продажбите на плочи бяха общо 41 млн. Продадените дискове са 33 млн. Това се случва за първи път от 1987 година Големите звезди като Тейлър Суифт, Хари Стайлс, Били Ейлиш към този момент могат да бъдат слушани и на плочи. " Металика " също преиздава записите си, с цел да удовлетвори желанието за закупуване на плочи.

Този, който търсеше плочи през 90-те, не беше в крайник с модата, споделя Ал-Насър. В своя магазин той продава както винилови плочи, по този начин и дискове и касети. Освен това новото потомство търси музика от 30-те, 40-те и 50-те години.  

Високите цени на новите грамофонни плочи принуждават притежателя на музикалния магазин да не поставя повече от 5 % надценка.

Физическите продажби на музика остават нишови за промишлеността. Слушането на музика през платени платформи или през такива, финансирани от реклама, е достигнало рекордната стойност от 13,3 милиарда $ през 2022 година 84 % от тази облага е генерирана от музикалната промишленост в Съединени американски щати.

Според Селин Корт, която е от Нидерландия, стриймингът е прекомерно бърз и прекомерно елементарен. Има доста сила в това да се колекционира винил и да се слуша музика на плоча, споделя тя.

Изображение: Getty Images; Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР