През 2022 г. AMD и Xilinx обединиха активи, като първият

...
През 2022 г. AMD и Xilinx обединиха активи, като първият
Коментари Харесай

AMD инвестира $135 млн в стратегически важни изследвания в Ирландия

През 2022 година AMD и Xilinx сплотиха активи, като първият към този момент дава отговор за финансирането на дейностите на втория, които са фокусирани върху създаването на адаптивни изчислителни решения, в това число и програмируеми матрици. Изследователският център на Xilinx в Ирландия ще получи общо 135 милиона $ финансиране от компанията майка за развиване през идващите четири години.

Според публично прес-съобщение, инвестицията ще финансира няколко стратегически значими проучвателен плана и ще сътвори 290 нови работни места за висококвалифицирани експерти в региона на инженерните и приложните проучвания. Като част от разширението на този проучвателен център, ще има работа и за спомагателен личен състав.

Ирландските управляващи показаха своята поддръжка за тази самодейност на AMD, като нарекоха осъществяването на плана опция за приключилите локалните университети да намерят работа в изследователската област. Инвестицията на AMD в този център ще бъде следена от специфичната организация IDA, учредена през 1949 година Компанията би трябвало да разшири наличието си в Дъблин и Корк, а като цяло историята на наличието на Xilinx в Ирландия датира от 1994 година През 2017 година самостоятелната тогава Xilinx разгласи проектите си да похарчи 40 милиона $ за разширение на изследователската активност в района, като даде обещание да наеме 100 висококвалифицирани експерти.

Под крилото на AMD тук ще се прави създаването на адаптивни изчислителни решения за центровете за данни и 6G информационните мрежи, както и сегмента на вградените технологии и региона на изкуствения разсъдък. Изследователският център в Ирландия през 1994 година стана първият профилиран обект на компанията отвън Съединени американски щати и стартира дейна работа година по-късно. В структурата на AMD този център е един от най-големите в Европа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР