През 2021 г. младата врачанска пианистка Елица Стефанова отново постигна

...
През 2021 г. младата врачанска пианистка Елица Стефанова отново постигна
Коментари Харесай

Талантливата пианистка Елица Стефанова от Враца с много успехи през 2021 г. /снимки/

През 2021 година младата врачанска пианистка Елица Стефанова още веднъж реализира доста триумфи при участията си в състезания (три I-ви награди, една II-ра награда) и осъществя своята фантазия да свири с оркестър даже два пъти беше солист на Симфониета Враца и Плевенската филхармония.
Всичко това е резултат от доста труд, неизменност, гений, поддръжката и помощта на нейната учителка Олга Младенова. Много значими за развиването ѝ като музикант бяха и майсторските класове при проф. Даниела Дикова, проф. Людмил Ангелов и проф. Томислав Байнов.
Конкурсите, от който Елица завоюва I премия са:
- XV Международен конкурс за млади реализатори на типичен музикални принадлежности, през май в Перник,
- VIII Международен конкурс за вокална и инструментална музика “Звукът на времето”, юни в Велико Търново;
- III Международен музикален конкурс Трявна АРТ, август в Трявна;
- II премия от XXIV Международен юношески музикален конкурс “Надежди, гении, майстори”, септември в Добрич.
През юли 2021 година Елица за втора поредна година взе присъединяване в Клавирния майсторски клас “Големите пианисти- композитори” на проф.Людмил Ангелов в Нов български университет и заключителния концерт в Камерна зала “България”.
Като притежател на Гранд При от състезанието Vivapiano 2020, тя получи опцията да свири като солист на концерт на Симфониета Враца с диригент Христо Павлов на 11.11.2021 година във Враца и на концерт на Плевенската филхармония с диригент Деян Павлов на 18.11.2021 година в Плевен. И на двете музикални събития Елица изсвири “Ръченица” от Петко Стайнов във вид за пиано и оркестър на Виктор Чучков. И двете осъществявания бяха част от честванията във връзка 125 години от рождението на акад. Петко Стайнов.
Това стана с помощта на проф. Даниела Дикова, Фондация “Арденца”, Фондация “Петко Стайнов” и донесе задоволство и доста креативен заряд на младата пианистка Елица Стефанова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР