През 2021 г. китайската и руската космическа агенция подписаха съвместно

...
През 2021 г. китайската и руската космическа агенция подписаха съвместно
Коментари Харесай

Ядрен реактор на Луната: Амбициозният проект на Русия и Китай

П рез 2021 година китайската и съветската галактическа организация подписаха взаимно съглашение за създаване на изследователска база на Луната. В ново известие галактическите организации декларират, че се надяват до 2035 година да изградят автоматизиран нуклеарен реактор на лунната повърхнина, който да зарежда Международната лунна изследователска станция. 

Може би сте забелязали, че нито един човек не е стъпвал на Луната, откогато " Аполо 17 " я напусна през декември 1972 година През последните няколко години на Луната бяха изпратени голям брой задачи без екипаж с друг триумф, само че ще мине известно време, преди хора още веднъж да се разхождат по единствения ни натурален сателит.  

Въпреки че Китай възнамерява да изпрати човек на Луната до 2030 година, а Русия - до 2031 година, двете галактически организации обмислят да слагат реактор на лунната повърхнина без човешко присъединяване. 

Russia And China Are Planning On Building A Nuclear Reactor On The Moon
— IFLScience (@IFLScience)
" Днес ние съществено обмисляме план за доставка до Луната и монтиране на енергиен реактор там взаимно с нашите китайски сътрудници някъде сред 2033 и 2035 година Това е доста съществено предизвикателство, то би трябвало да се извърши в автоматизиран режим, без наличието на хора ", показва Юрий Борисов, основен изпълнителен шеф на съветската галактическа организация “Роскосмос ”, пред държавния информативен уебсайт ТАСС.  

Борисов изясни, че слънчевите панели ще бъдат незадоволителни за зареждане на бъдещите човешки селища, макар че нуклеарната сила би могла. 

Когато Лунната изследователска станция беше оповестена през 2021 година, галактическите организации обявиха, че тя ще бъде разполагаем за интернационално прилагане. Оттогава връзките сред Русия и интернационалните сътрудници в региона на галактическите проучвания станаха малко по-хладни заради нахлуването на Русия в Украйна. 

US Responds to Russia-China Plan to Put Nuclear Reactor On Moon
— nawaponrath (@nawapon10)
За да може човек да стъпи на Луната, Русия работи и върху товарен галактически транспортен съд с нуклеарен мотор. 

" Наистина работим върху галактически влекач. Тази голяма, циклопска конструкция, която ще може с помощта на нуклеарен реактор и мощни турбини [...] да транспортира огромни товари от една орбита в друга, да събира галактически боклуци и да се занимава с доста други приложения ", споделя Борисов по АП.  

Той прибавя, че галактическата организация е решила всички механически проблеми с кораба, само че към момента не е намерила метод да охлади нуклеарния реактор - огромна и значима задача, в случай че светът желае да се снабди с база на Луната до 2035 г. 

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР