През 2021 г. брокерите в най-голямата имотна агенция в Окланд

...
През 2021 г. брокерите в най-голямата имотна агенция в Окланд
Коментари Харесай

Задава се спад в цените на имотите. Какво ще го влоши?

През 2021 година брокерите в най-голямата имотна организация в Окланд не успяватда продават имотитолкова бързо, рожби задоволят повишеното търсене в най-големияград на Нова Зеландия, написа.

Мениджърът на Barfoot & Thompson Грант Сайкс споделя, че те даже са сюрпризирани от цените, на които част от парцелите се продават.

За образец той дава парцел, пласирал се за 610 хиляди $ над продажната цена по време на аукцион с дълготрайност едвам 8 минути(бел. ред. множеството парцели в Нова Зеландия се продават на аукциони).

Само за последната година цените на парцелите в Белгия са се намалили с 32%. Запитванията за покупка на нови жилища регистрират спад за шести следващ месец, като към този момент са на най-ниските равнища от 2008 година насам, в случай че не се вземат поради първите месеци на пандемията.

В Съединени американски щати продажбите на съществуващидомове регистрират спад от 28% по отношение на година по-рано. Понижение се регистрира в девети следващ месец.

Разходите по ипотечните заеми в 25-те огромни града, които UBS следи, съвсем са се удвоили по отношение на година по-рано, което прави покупката на парцел по-малко налична.

Ефектът безработица

И в случай че лихвите се оказаха каталозатор за понижението на имотния пазар, то пазарът на труда ще изиграе огромна роля при определянето на размера на този спад.

Повечето пазарни наблюдаващи не чакат срив, сходен на този от 2008 година Днес семействата са в доста по-добро финансово състояние по отношение на международната икономическа рецесия, а банките са добре капитализарани.

Предлагането на парцели в редица страни пък към момента е ниско, което също би предпазило пазара от по-сериозно намаляване.

При положениече лихвите по ипотечни заеми на семействата набъбнат, това би означавало, че те ще би трябвало да понижат разноските си.

По-малкият брой покупко-продажби и по-слабото търсене на парцели обаче ще окаже въздействие на компании от разнообразни браншове - строители, юристи, банки, мебелнимагазини и други, показват от CNN.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР