През 2020 година курортът Вършец е бил посетен от около

...
През 2020 година курортът Вършец е бил посетен от около
Коментари Харесай

Курортът Вършец е посетен от около 30 000 туристи през 2020 година

През 2020 година курортът Вършец е бил посетен от към 30 000 туристи, които са осъществили към 50 000 нощувки, а общината е събрала туристически налог в размер на 39 116 лв., оповестиха от локалната администрация след съвещание на Съвета по туризъм.

Поради пандемията от ковид през предходната година туристическият сезон във Вършец е траял по-кратко спрямо предходни години - единствено от средата на юли доникъде на септември. По това време легловата база е била запълнена на 100 %. Общината е съдействала за привличане на туристи през лятото с богатата културна стратегия за отбелязване празника на курорта, минералната вода и Балкана, която траяла повече от месец с концерти навън, лятно кино, рисунка на асфалт, детски празници, конни надпревари, надпревари с колела и така нататък

Усилията на Туристическия информативен център /ТИЦ/ във Вършец през 2020 година са били ориентирани към промотиране на туристическите атракции на курорта Вършец, печатане на рекламни флаери и сувенири, участия в медийна реклама и туристически изложби. Общината и туристическият център поддържат и създават със публикации на британски език страница във фейсбук "Туризъм и СПА. Страницата съдържа цялата настояща и потребна информация за туристите както за забележителностите и местата за настаняване, по този начин и идните събития от културния календар във Вършец, прецизираха от локалната община.

През септември 2020 година ТИЦ-Вършец е отличен с грамота по случай международния ден на туризма от Комисията за отбрана на потребителите, прецизираха от локалната администрация, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР