През 2020 г. Унгария ще получава руски газ, дори ако

...
През 2020 г. Унгария ще получава руски газ, дори ако
Коментари Харесай

Унгария ще разчита на газа от Турски поток

През 2020 година Унгария ще получава съветски газ, даже в случай че Москва и Киев не сключат до края на тази година съглашение за директните доставки на " синьо гориво " за Европейски Съюз. Това съобщи унгарският министър на външните работи Петер Сиярто след договаряния с изпълнителния шеф на " Газпром " Алексей Милер.
" Въпросът за енергийна сигурност има и геополитическо значение, тъй като срокът на деяние на директния контракт сред Русия и Украйна изтича в края на тази година и нов контракт за момента не е подписан. Това значи, че елементарно може да възникне обстановка, при която Русия повече няма да доставя газ в Европа през Украйна ", уточни Сиярто, представен от БГНЕС.
" Ние би трябвало да се подготвим за това, тъй като постоянно би трябвало да сме подготвени с най-лошия сюжет при планирането на ограниченията за безвредното доставяне с енергийни запаси ", добави той. Сиярто посочи, че Будапеща може да купува част от природния газ през Австрия. Унгарският външен министър сподели още, че хранилищата в неговата страна имат потенциал да одобряват 6.3 милиарда куб. м газ.
Сийярто акцентира, че в дълготрайна вероятност Будапеща ще разчита на мощностите на " Турски поток ", който " Газпром " строи дружно с България и Сърбия.
Строителството на " Турски поток " ще приключи до края на тази година. Първата права на тръбата към този момент е подготвена и тя ще доставя газ непосредствено на Турция, а втората е планувана за страните от Централна Европа и Балканите. Всяка една е с потенциал по 15.75 милиарда куб.м.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР