През 2020 г. MAXIMA GRUPĖ продължи да се разширява извън

...
През 2020 г. MAXIMA GRUPĖ продължи да се разширява извън
Коментари Харесай

T MARKET България увеличи пазарния си дял с ръст на приходит...

През 2020 година MAXIMA GRUPĖ продължи да се уголемява отвън Прибалтика и съумя да усили пазарния си дял в България и Полша със забележителен растеж на приходите надлежно от 22,2% и 13,7% като в същото време резервира мощни индикатори на успеваемост на приходите „ LFL “ (при непроменена база от магазини) от 5,6% в България и 4,9% в Полша.

„ 2020 година бе предизвикателна за MAXIMA GRUPĖ, изключително в Прибалтика, където растежът на приходите беше с доста намалял ритъм. Миналата година всички наши 41 000 чиновници поставиха доста старания, с цел да обезпечат наличност на нужните артикули и безвредното извършване на покупки на милиони наши клиенти.”, сподели Мантас Кунцайтис, изпълнителен шеф и ръководител на борда на MAXIMA GRUPĖ.

Ръстът на приходите на MAXIMA GRUPĖ продължи през 2020 година, като доближи 4, 226 млн. евро, което е с 5,8% повече от 2019 година Въпреки пандемията от COVID-19 и последвалите я ограничаващи ограничения, които повлияха отрицателно върху резултатите през второто тримесечие, приходите се възвърнаха през третото тримесечие и годишният напредък „ LFL “ (при непроменена база от магазини) остана позитивен и доближи + 0.7% при непрекъснат валутен курс.

Консолидираната оперативна облага на MAXIMA GRUPĖ, като се изключи изключителни резултати, доближи 374,7 млн. евро (увеличение с 12,4% от 333,4 млн. евро през 2019 г.), до момента в който маржът на оперативната облага се усъвършенства от 8,3% на 8,9% през 2020 година

T MARKET България сподели забележителен растеж с нарастване на оперативната облага от +4,6 млн. евро. Още при започване на пандемията от COVID-19 прибалтийските подразделения в групата се пробваха да посрещната последствията от несигурността като преразгледат разноските и други начинания, касаещи активността им. По този метод усъвършенстваха оперативната облага в Прибалтика с +26,4 милиона евро, като най-голямата част от растежа пристигна от литовските интервенции на дребно.

Преразглеждането на разноските разреши да се резервира числеността на чиновниците.

През 2020 година фирмите на MAXIMA GRUPĖ вложиха 88,9 млн. евро в дълготрайни активи, което е с 32% по-малко от вложените през 2019 година 131,3 млн. евро. Въпреки по-ниските равнища на общи вложения, в резултат на наложените ограниителни ограничения от пандемията през 2020 година, MAXIMA GRUPĖ съумява да усили мрежата си от магазини с 93 обекта, по-голямата част от които (73) са на полския бранд STOKROTKA. Броят на магазините на MAXIMA GRUPĖ доближи 1323 магазина, по отношение на 1230 на 31 декември 2019 година В България Т MARKET усили броя на магазините си с 8 нови – в градовете Пловдив, Стара Загора, Елхово, Нова Загора и София.

През 2020 година MAXIMA GRUPĖ постави най-много старания за справяне с провокациите, породени от пандемията COVID-19, изпълнявайки нужните ограничения за сигурност във всички сфери на активност на компанията. Допълнителните директни разноски, свързани с пандемиятa, възлизат на 9 млн. евро на равнище група (с изключение на отстъпките, предоставени на лизингополучателите, и косвените разноски като например работно време, прекарано за обезпечаване на сигурността на клиентите).

През 2020 година започва и платформата за електронна търговия T MARKET Online в България, както и в Полша – BARBORA.

„ Пандемията от COVID-19 ни сподели, че без нашите герои - медици, фармацевти, служители на реда, доброволци, чиновниците в нашите магазини, хранилища, произвеждане, електронна търговия и доста други, не можем да вървим напред. Благодарим за проявената храброст и безрезервност на всички тях. Горди сме, че в тази сложна година успяхме да стартираме и първия онлайн магазин на комерсиална верига у нас с доставки за София и Пловдив. И все още оставаме единствените, които оферират безвъзмездна доставка към клиентите си посредством лична мрежа за доставки. Продължаваме да усилваме броя на магазините си и да предлагаме опция за удобен избор на клиентите си на атрактивни цени. “, съобщи Петър Павлов, общоприет шеф на Максима България.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР