През 2020 г. Коледно - новогодишните празници ще бъдат много

...
През 2020 г. Коледно - новогодишните празници ще бъдат много
Коментари Харесай

Седем идеи как да прекараме предстоящите празници в условията на ограничения

През 2020 година Коледно - новогодишните празници ще бъдат доста по-различни от различен път, заради многочислените ограничавания, с които се постанова да се съобразяваме. Това може да промени някои от проектите ни и в същото време да остави доста хора с повече свободно време. Затова цифровият указател Pochivnidni.bg разгласява седем хрумвания по какъв начин да прекараме тазгодишните празници по-приятно и пълноценно.

" Днес доста хора възприемат Коледно - новогодишните празници като мотив за циркулиране на магазини и заведения. Духът и традициите на тези празници обаче са свързани по-скоро с опцията да прекараме времето със фамилията си, да си създадем равносметка за постигнатото през годината и да помислим какво можем да създадем по-добре през идната. Затова има редица способи да ги отбележим, без условията за обществена отдалеченост да ни попречат и взехме решение да споделим най-интересните измежду тях " - описват от екипа на уеб страницата.

Сега е моментът да обогатим знанията и уменията си

Онлайн образованието към този момент е сериозна наклонност и се предлага както от редица български и непознати платформи, по този начин и от обичайни просветителни центрове, които придвижиха активността си в интернет. Това дава опция на всички искащи да употребяват почивните дни за обогатяване на знанията и уменията си в разнообразни области, без да напущат дома си и да вършат непотребни разноски. Дали ще е курс по британски, испански или френски език, образование на тематика по какъв начин се прави уеб страница, по какъв начин да работим с 3D принтер и по какъв начин да пилотираме дрон - една сходна инвестиция има капацитета да се отплати богато след края на пандемия. А кой знае - може даже да се трансформира в нова специалност.

Гражданска просвета - какво ще кажете да станете изобретател?

Гражданската просвета (citizen science) е релативно нова област, която включва онлайн платформи и принадлежности, позволяващи на елементарни жители да допринесат за действителни научни открития. Включвайки се в някой от тези планове, човек може да взе участие в откриването на далечни екзопланети или да помогне за намиране на лекуване за заболяването на Алцхаймер да вземем за пример. С развиването на новите технологии гражданската просвета става все по-разпространена, а присъединяване в нея може да е същинско премеждие.

Нови благоприятни условия за достъп до просвета онлайн

От началото на рецесията с COVID-19 голям брой културни институции мигрираха към цифровото пространство. Това включва както доста български театри, които започнаха онлайн предавания на спектаклите си, по този начин и някои от най-големите и знакови музеи в света. Все повече музикални реализатори и групи пък вършат виртуални концерти. Това уголемява доста достъпа до качествено културно наличие онлайн и ни разрешава да разнообразим своите проекти за празниците.

Движението е значимо

Друг метод да прекарате пълноценно свободното си време, съгласно екипа на Pochivnidni.bg, е да останете дейни и да спортувате. Това важи с цялостна мощ за идния празничен интервал, който се свързва с доста по-обилно ястие и качване на непотребни килограми. Въпреки че множеството фитнес зали затвориха, в интернет има голямо количество видео клипове, а някои от най-хубавите инструктори към този момент водят тренировки онлайн и могат да ви покажат по какъв начин да вършиме извършения в домашни условия.

Домашни спа процедури

Въпреки че всички спа центрове и козметични салони са затворени сега, в интернет ще откриете стотици хрумвания и предписания по какъв начин да си извършите сами спа процедури вкъщи. Това може да бъде освежаваща витаминна маска или релаксираща вана с ароматни масла.

Посветете се на обичаната си книга

Искало ли ви се е да се потопите в света на някои забавен разказ и да забравите за всичко останало? Е, през идните празници ще имате повече благоприятни условия от всеки път да го извършите. Със сигурност след няколко часа в компанията на обичаната ви книга ще се почувствате напълно презаредени и въодушевени.

Отделете време за фамилията си

Времето, прекарано с обичаните хора, може да е доста радостно. Можете да вземем за пример да изпробвате някоя нова рецепта, която да приготвите дружно. Добра концепция е да засадите зеленчуци, цветя или билки в саксии, които по-късно да отглеждате дружно. Настолните игри, образованието дружно или украсяването на дома са други чудесни способи да осигурите няколко часа развлечение за цялото семейство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР