През 2020 г. индийската корабостроителница “Гоа Шипбилдинг Лимитед” ще заложи

...
През 2020 г. индийската корабостроителница “Гоа Шипбилдинг Лимитед” ще заложи
Коментари Харесай

Индия залага двете “руски” фрегати през 2020 г.

През 2020 година индийската корабостроителница “Гоа Шипбилдинг Лимитед” ще заложи на строителство на две фрегати от основания в Русия план 11356 “Буревестник”, заяви уеб сайтът “ФлотПром” като се базира на изказване на представителя на компанията Махеш Малкарнекар, направено по време на отбранителното ревю “Армия-2019”. Двата кораба ще бъдат заложени с период от половин година. По думите на индиеца всички четири фрегати от този план ще бъдат оборудвани с газотурбинни мотори на украинската компания “Зоря-Машпроект”. Индийците считат, че за построяването на всяка от фрегатите ще са нужни по четири години.

Малкарнекар е коментирал, че поръчката за фрегатите е най-голямата в историята на компанията му и че индийските корабостроители интензивно си взаимодействат с съветския Прибалтийски корабостроителен цех “Янтар”.

“ФлотПром” припомня, че през есента на 2018 година Москва и Делхи подписаха пакет от контракти за доставка и построяването в Индия на четири фрегати от плана 11356. Два от корабите, които към този момент са съвсем подготвени, само че без мотори, чиято доставка след 2014 година бе спряна от Украйна, ще костват на индийците 950 млн. $. Това са фрегатите “Адмирал Бутаков” и “Адмирал Истомин”, които в този момент се намират в акваторията на “Янтар” и бяха предопределени за Черноморския флот. В Индия ще бъдат издигнати по съветски план още две такива фрегати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР