През 2019 година спрямо 38-годишния юрист бе повдигнато обвинение за

...
През 2019 година спрямо 38-годишния юрист бе повдигнато обвинение за
Коментари Харесай

Адвокат, завлякъл клиенти с над половин милион лева, влиза в затвора

През 2019 година по отношение на 38-годишния правист бе повдигнато обвиняване за осъществена в интервала от 2 юни 2015 година до 16 февруари 2017 година машинация в изключително огромни размери и представляваща изключително тежък случай. В резултат на действието са потърпевши общо 12 души, измежду тях съпрузи и родственици, като породената им имотна щета е в общ размер на 505 623 лв..

Деянието е реализирано в условия на продължавано закононарушение. Подсъдимият, за да набави за себе си имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане у пострадалите, че като юрист, в качеството си на прокурист, ще взе участие от тяхно име и за тяхна сметка в оповестени за обществена обмен парцели по изпълнителни каузи. Той вземал пари от пострадалите според контракти за обезпечаване на правна отбрана и подпомагане при подготовката, подаването на документи или наддавателни оферти за покупка на недвижими парцели във Варна, като поддържал у тях погрешни показа, че ще извърши в цялостен размер дейностите, за които са го упълномощили.

По този метод, възползвайки се от доверието и престижа на адвокатската специалност, с девет обособени измамливи действия през горепосочения интервал, подсъдимият заблудил и нанесъл парични вреди на общо 12 души.

Делото пред Районен съд – Варна, по направено от страна на подсъдимия искане, беше прегледано в процедура на кратко правосъдно разследване, с приканване и разпит единствено на част от очевидците. Общо седем цивилен искове от потърпевши за породените им имуществени вреди бяха предявени за взаимно разглеждане в наказателния развой.

Днес съдът призна за отговорен в машинация 38-годишния правист като му наложи наказване от 7 години отнемане от независимост, което да изтърпи в затвор при първичен общ режим. Съдът промени мярката за неотклонение на подсъдимия от " парична гаранция “ в " задържане под стража “, която бе изпълнена неотложно в правосъдна зала. Районен съд – Варна почете предявените по делото искове от потърпевши за породените им имуществени вреди и постанови конфискация на ½ от имуществото на подсъдимия.

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период пред Окръжния съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР