През 2019 година по програма WiFi4EU на Европейската комисия по

...
През 2019 година по програма WiFi4EU на Европейската комисия по
Коментари Харесай

Община Генерал Тошево продължава да предоставя свободен достъп до висококачествен интернет

През 2019 година по стратегия WiFi4EU на Европейската комисия по съглашение за разпределяне на безплатни средства в границите на механизма за свързване на Европа бе закупено съоръжение за построяването на безвъзмездни висококачествени мрежи за безжичен интернет достъп до публични места. Инициативата е ориентирана в поддръжка на даване на безвъзмезден Wi-Fi достъп до първокачествен интернет на най-посещаваните публични места в целия Европейски съюз: паркове, площади, публични здания и други. Изпълнител на системата, осигуряваща Wi-Fi зоните е „ А1 България ” ЕАД. След приключване на три годишния период, кметът на Община Генерал Тошево подписа нов контракт с мобилния оператор, с който се удължава даването на безплатния първокачествен безжичен интернет достъп.

Жителите и гостите на град Генерал Тошево могат да употребяват безплатната интернет връзка на пет публични места. Това са площад „ Бялата лястовица “, Градски парк, Кооперативен пазар и автогара гр. Генерал Тошево, парк „ Бойна популярност “ и Център за поддръжка за личностно развиване – ученическо общежитие, ведно с находящата се детска площадка в дворното пространство.

Потребителите, искащи да употребяват интернет в тези зони се свързват към безжичната мрежа WiFi4EU посредством мобилното си устройство, след което би трябвало да потвърдят достъпа си на автоматизирано зареждащата се страница. В идващите три години Община Генерал Тошево има уговорката за месечния абонамент за интернет и за поддръжката на оборудването, за предлагането на безвъзмезден и високоскоростен безжичен интернет. Услугата ще бъде в изгода най-вече на младежите, които употребяват преимуществата на връзката навън и гостите на града, за които свободния достъп до информация е изключително значим.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР