През 2019 г. по предложение на кмета на Варна, Иван

...
През 2019 г. по предложение на кмета на Варна, Иван
Коментари Харесай

Облагородиха пространството около жилищни коопераций в Приморски

 През 2019 година по предложение на кмета на Варна, Иван Портних, Общинският съвет одобри Наредба за финансово подкрепяне на " Проекти за озеленяване и благоустрояване ", свързани с възстановяване положението на зелените площи,  общинска благосъстоятелност. 

7 етажни собствености в Район " Приморски ", възползвайки се от изискванията на документа, показаха планове и получиха безплатно финансиране за облагородяване на прилежащите им зелени площи.

В осъществяване на Наредбата особено назначена Комисия от експерти в районната администрация наблюдаваха освен предварителната фаза на подготовка на плановете, само че и реализирането им към 30 ноември 2019 година Съгласно условията поддръжката на облагородените площи е обвързване на Европейски Съюз в идващите 3 години. В тази връзка Комисията от време на време е задължена да прави инспекции.

Така при започване на месец май 2020 година беше установено, че утвърдените за облагородяване  пространства и на седемте етажни собствености са естетично озеленени, засята е трайна многогодишна растителност, построена е поливна система, обособени кътове за отдих, инсталирана е паркова мебел.

Октомврийският обход на 7 – те обекта сподели, че всяка една от Европейски Съюз, получили финансиране по Наредбата, към този момент 1 година поставя непрекъснати грижи за облагородените пространства като се грижи за озеленяването, настилките, оградките, пейките и системите за поливане.

И през 2020 година до 30 Септември имаше деклариран интерес на Европейски Съюз към Наредбата за финансово подкрепяне на " Проекти за озеленяване и благоустрояване ". Предстои подписване на 3 контракта сред администрацията на Район " Приморски " и Европейски Съюз показали планове и получили утвърждение за финансиране на действия по облагородяване на площи, общинска благосъстоятелност, оповестиха от райнното кметство.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР