През 2018 година , в който ви запознах с позициите

...
През 2018 година , в който ви запознах с позициите
Коментари Харесай

Светът през 2020 година: Важни процеси в Близкия Изток

През 2018 година, в който ви срещнах с позициите на враждуващите страни, конкретиката за воюващите групировки и кой стои зад тях. В миналогодишният си преглед пък се стопирах на, като дадох още по-сериозен акцент върху ползите и апетитите на огромните геополитически играчи.
През тази година още веднъж ще прегледам събитията в целокупност, само че този път ще отделя повече внимание и на другите съществени спорове в Близкия Ѝзток, а точно и Либия, само че без да пропущам и значимите събития в Сирия.
или Арцах, както го назовават арменците, не може да бъде свестен, в случай че се проучва единствено той. Може да бъде осмислен само в подтекста на огромната геополитика. Това малко парче земя се намира на извънредно значимо геостратегическо място. Сблъсъкът официално е сред Армения и Азербайджан, само че действително е косвено опълчване сред Турция и Русия.
да отстрани съветското въздействие и надзор върху Закавказието. Целта наподобява да обезпечи непосредствено сухопътна връзка с Азербайджан, изхождайки от концепцията " един народ - две страни ". Дали това е по усета на азербайджанските елити към този момент е различен въпрос, както и дали ще имат силата да се дистанцират Турция. В по-далечна вероятност концепцията на Турция наподобява е да излезе на и оттова към Централна Азия.
За позицията на Азербайджан по тези процеси от медията се свързахме с азербайжанския дипломат Наргиз Гурбанова. " Армения няма интерес да се реализира политическо решение на спора ", безапелационна беше тя. Пълното изявление.
Важна роля в спора имаше и Израел. Именно това е, най-много дронове. Израелските дронове дават огромно предимство на Азербайджан, тъй като старите танкове са безпомощни против тях. Израел пък получава над 50% от суровия си нефт от Азербайджан и Турция, съгласно публична статистика. Дори и петрола, който идва от Турция, на процедура е азербайджански. Именно поради този значим запас, те поддържаха и въоръжиха Азербайджан, макар че това не се харесва на някои израелци. Организацията Лев Йехуд да вземем за пример разгласи, че ще съди Министерството на защитата, тъй като те дефакто вземат участие в геноцид над арменците.

VIDEO: A hospital is damaged by rocket fire in Nagorno-Karabakh. AP reporters witnessed a tense evacuation to the basement, but patients in a ward for COVID-19 cases were too sick to be moved.
Full Story:
— AP Europe (@AP_Europe)
Но да се върнем на Турция. В момента тя е въвлечена в спорове в четири значими точки - Либия, Егейския шелф, Идлиб и изцяло Сирия, както и Карабах. Така беше пренасочен натискът на Турция от Средиземноморието, където тя оказва опозиция на Съединени американски щати, Израел, Гърция и Франция, към Закавказието. Защото това е посоката към пряк конфликт с Русия. Целта тук е да бъде премахнат тактическият съюз по ползи сред Русия и Турция през последните години, чийто апотеоз беше договорката за S-400 (С-400). Това е метод да бъде премахнат и режима на Ердоган, само че той да извърши своето дело, като нанесе вреди на Русия. Този регион е доста значим, тъй като в случай че Турция успее да осъществя пантюркисткия си план, това може да докара до доста съществени последици. На първо място има заплаха от пряк спор сред Турция и Иран. Трябва да се има поради, че популацията в Иран е сред 25-30% азерско.
Застрашени са и китайските планове за Велик копринен път и изнасяне на китайската стратегическа самодейност през сърцето на Евразия по посока на Европа, което минава точно през този стратегически регион. Налице е каскада от цели и задания, които се извършват на повърхността в един местен спор, който има лична логичност.
В Турция ясно си дават сметка, че с цел да бъдат важен геополитически и боен фактор в XXI век, те би трябвало да имат лична енергийна база. Докато няма такава, тя ще е подвластна страна. Затова Турция се пробва да наложи своето въздействие в Либия и нефтените концесии в Средиземно море, също по този начин нефтения и газов шелф в Кипър и Егейско море, както и откритието на газ в Черно море, само че най-реалистичното е тя да употребява големите потвърдени и създадени находища на Азербайджан, изхождайки от културните, военни и политически връзки с тази страна.
От друга страна е в ход стратегическо заобикаляне и обграждане на Китай. По море е съвсем приключено. От Корея, Япония, през Тайван и Индокитай, където Съединени американски щати доста залага на Виетнам и оттова през Малакския пролив. Морските връзки са извънредно значими за Китай, тъй като над 40% от китайския петрол и нефтопродуктите им минават през Малакския пролив. Огромна част от китайския стокооборот също минава оттова. Именно по тази причина Китай стартира да развива самодейността за Копринения път. Това значи да изнесе своите информационни, стопански и военно-стратегически линии през сърцето на Евразия.
Затова в този момент върви вторият стадий на интервенцията против Китай посредством излизането в тила му в Азия. Това прави доста значим статутът на някогашните руски републики - Казахстан, Киргизстан, Туркменистан. Освен техните първични материали, те имат доста значимо военно-стратегическо значение. Ако непозната мощ влезе в Централна Азия, което постоянно е било залогът на огромната игра сред английската и съветската империи, това значи, че Китай ще бъде стратегически обграден и това е причина за рухването му. В този подтекст може да бъде разбрано и протичащото се в Карабах.
Като инструмент в Сирия, а и на други места, се употребяват уйгурите. Те са тюркоезичен народ, който обитава Източен Туркестан или на китайски Синдзян. Уйгурите са известни с положителните си войнски качества, които демонстрираха и в Сирия в джихадистките сформирования. Те бяха употребявани за ползите на Турция и в Нагорни Карабах -.

Минобороны Азербайджана декларирало, что на стороне Армении в Карабахе воюют прибывшие из Сирии и стран Ближнего Востока наемники
— РИА Новости (@rianru)
Те елементарно биха могли да бъдат преместени и в Дагестан и оттова още веднъж може да бъде запален Северен Кавказ, което да сътвори сериозен проблем на Русия. Същевременно те биха могли да бъдат употребявани и при спор с Китай.
Появи се много забавно видео, в което за Азербайджан в Нагорни Карабах. 23-годишният войник от град Идлиб разкри, че е пътувал като част от група от 1000 сирийски мъже от подкрепяните от Турция дивизии " Султан Мурад ", " Сюлейман Шах " и " Ал Хамза ", които са минали през граничния пункт " Хавар Килис " на път към военна база в Газиантеп на 23 септември. На идващия ден са летели до Истанбул и оттова с турски военно-транспортни самолети до Азербайджан. Данните от уеб страницата Flight Radar, който следи придвижването на самолетите, както и фотоси и координати, изпратени на вестника, удостоверяват думите на боеца. Разположените в Нагорни Карабах бойци носят сини униформи като азерските граничари. Халид не е знаел, че ще бъде вкаран във война. Той е считал, че ще охранява обекти. Прочетете цялата му история.

Defense Army divisions captured another terrorist the interrogation of who leaves no doubt about presence of terrorists on the front line.

The name of the captured Islamist-extremist terrorist is Mehred Muhammad Alshkher. He was born in Syria’s Hama town.
— Shushan Stepanyan (@ShStepanyan)
Русия предприе някои превантивни. Руската авиация в Сирия нанесе мощен удар по щаба и подготвителния лагер на протурската бойна група „ Фейлак ал-Шам ” в Кафр Тахарим в сирийската провинция Идлиб.

Russia bombs Turkish-contolled Idlib province in Syria killing dozens of jihadis, many on way to Azerbaijan to fight Armenia.
— Tarek Fatah (@TarekFatah)
Според информация от немския публицист Юлиан Репке, съветската авиация атакувала наемниците по време на техен церемониал. На показаните фрагменти ясно се виждат издигнатите екстремисти на плаца. „ Фейлак ал-Шам е съдружник №1 на Турция в северозападна Сирия. Те вземат участие в интервенцията на турските войски. Няма да сгрешите, в случай че помислите, че това е директно обръщение на Москва към Анкара ”, отбелязал ръководителят на програмата за противопоставяне на екстремизма и тероризма в Центъра за Близкия Изток във Вашингтон Чарлз Листер.
В спора имаше и военни закононарушения. Видеокадри да вземем за пример демонстрираха. Вижте детайлности. За страдание тези похвати са до болежка познати във военните спорове.
Армения пък е доста значима за ползите на Русия, която неслучайно има военна база там. Граничната стража на Армения с Турция се води от съветски граничари. Другата сходна страна с съветски сили на границата е Таджикистан, което демонстрира стратегически интерес.
Има и съществени старания да бъдат подпалени етнически несъгласия в Иран по кюрдска и най-много по азерска линия. Това е извънредно рисково и Иран не може да си го разреши, тъй като азерите са държавообразуващ народ там. Но би трябвало да се има поради нещо доста значимо. В ислямският свят етническата принадлежност не е толкоз значима, колкото тази към омата (общността на вярващите). Азерите са тюрки, само че те са и шиити, а и те са всемирски хора. Ислямисткият маниер на режима в Турция по никакъв начин не им подхожда.
. Руският президент Владимир Путин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и министър председателят на Армения Никол Пашинян подписаха взаимно съглашение по отношение на цялостното преустановяване на военните дейности в Нагорни Карабах. Самият Путин също приказва публично - и акцентира, че Армения и Азербайджан " стопират " на сегашните си позиции в Нагорни Карабах, ще има замяна на военнопленници и трайно споразумяване на спора. След подписването на съглашението стана ясно, че Русия изпраща с военнотранспортни самолети Ил-76 1 960 миротворци и 470 елементи съоръжение до Нагорни Карабах.
След подписването, арменският министър председател Никол Пашинян съобщи на страницата си във Facebook, че решението за преустановяване на спора за Нагорни Карабах е взето въз основа на обстановката на фронта. Думите на Пашинян обаче не успокоиха хората в Армения и хиляди протестиращи излязоха на Площада на Републиката в Ереван.

Ermenistan`ın başkenti Erivan`da halk, Başbakan Paşinyan`ın Azerbaycan`la `yenilgi anlaşması`nı imzalamasının ardından sokaklara döküldü

People of Yerevan are on streets to protest Prime Minister Pashinyan after signing the agreement that accepts the defeat against Azerbaijan.
— Clash Report (@clashreport) Част от протестиращите против решението за преустановяване на войната в Нагорни Карабах нахлуха в постройката в търсене на премиера Никол Пашинян. Демонстрантите желаеха някой от военното управление на страната да поеме контрола върху обстановката. В общественото пространство се появиха разнообразни разбори за.
Това ще има най-тежки последици за Ереван, за цялото Закавказие като цяло и за Русия, тъй като, която ще вкара на територията на републиката свои миротворци, което допуска появяване на военна база, беше изводът на съветски военни специалисти.
Истински „ герои на войната ” в Карабах се оказаха ударните БПЛА и баражиращите муниции. В интернет има запис от унищожаването на арменска ЗРС С-300П най-вероятно от израелски баражиращ арсенал IAI Harop. При разкриване на цел той се трансформира в самонасочващ се дрон-камикадзе, предопределен на първо място за битка с комплексите за Противовъздушна отбрана.
Интерес през тази години притегли следствие на FAN - федералната осведомителна организация на Русия, което доближи до извода, че. Още на 25 ноември 2019 година, проверяващият отдел на FAN пусна първата част от огромното си на опит на терористите на ИД да завземат цяла страна - Сирия. Повече от 2000 наемници от американската частна военна компания Academi, по-известна с първото си име - Blackwater, бяха трансферирани в сирийската провинция Дейр ез-Зор, с цел да обезпечат незаконния експорт на петрол от страната. Според оценки на FAN, въз основа на данни на Министерството на петрола и минералните запаси на Сирийската арабска република, Съединени американски щати създават и продават петрол на цена от 3,3 милиона $ дневно (1,1 милиарда $ годишно), стана ясно от следствието. Припомнете си го.
огромна пропагандна интервенция в Сирия от западни реализатори, стана ясно от публикация на. Британски държавни реализатори са създали и усъвършенствана пропагандна инфраструктура, с цел да подтикват поддръжката на Запада за политическата и въоръжена съпротива на Сирия, твърди следствието.

“Western government PR firms not only influenced the way the media covered Syria, but...they produced their own propagandistic pseudo-news for broadcast on major TV networks in the Middle East, including BBC Arabic, Al Jazeera, Al Arabiya, and Orient TV. ”
— asad abukhalil أسعد أبو خليل (@asadabukhalil) Те разкриват по какъв начин западните разузнавания са подготвили медийното отразяване на британски и арабски език за войната в Сирия, с цел да образува непрекъснат поток от опозиционно отразяване на обстановката. Американски и европейски реализатори обучавали и съветвали сирийските опозиционни водачи на всички равнища, от млади медийни деятели до ръководителите на паралелното държавно управление в заточение. Тези компании също по този начин проведоха изявленията за водачите на сирийската съпротива в всеобщи издания като BBC и английския Channel 4, написа изданието.
Западните държавни PR компании освен повлияха на метода, по който медиите отразяваха Сирия, само че както разкриват изтекли документи, те сътвориха свои лични пропагандни псевдо-новини за лъчение в огромни телевизионни мрежи в Близкия изток, в това число BBC Arabic, Al Jazeera, Al Arabiya, и телевизия Orient.

Who are the “White Helmets ” that Hollywood keeps fantasizing about?

They are Al Qaeda’s propaganda arm in Syria.,,, and more. All endorsed and helped fund the real butcherers of the Syrian people.
— هادي نصرالله (@HadiNasrallah)
Файловете удостоверяват докладването от публицисти, в това число, за ролята на ARK, държавния реализатор на Съединени американски щати и Англия, за популяризирането на. ARK управляваше сметките в обществените медии на Белите каски и оказа помощ за превръщането на финансираната от Запада група в основно. Още за въпросните документи.
Новината за сключването на съглашение сред кюрдите в Сирия и американска компания за създаването на нефтени залежи в Североизточна Сирия пък провокира остри рецензии.

NEW: The US claims it wants control of oil in Syria to keep resources away from ISIS—but it`s actually an excuse to keep troops on the ground while stealing resources from the Syrian Gov`t. The goal of the US has always been to overthrow Bashar al-Assad and that hasn`t changed...
— Rachel Blevins (@RachBlevins)
Сирийското държавно управление назова Съединени американски щати " крадци ", а Турция " ненадейно се загрижи " за териториалната целокупност на Сирия. Още през януари специфичният представител на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри акцентира, че формален Вашингтон не се намесва в проблемите на производството на нефт в района, само че някои американски компании в действителност са поискали лицензи от Департамента за на Министерството на финансите на Съединени американски щати, с цел да работят в района на Северна Сирия.

Sec. of State Mike Pompeo confirms to Sen. Lindsay Graham that the SDF signed a deal with a US oil company to plunder Syria`s oil. They also gloat about the brutal effect of the Caesar Act sanctions with apparently `more coming`.

Watch the full report:
— Richard Medhurst
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР