През 2018 г. в Природонаучния музей в Пловдив ще отвори

...
През 2018 г. в Природонаучния музей в Пловдив ще отвори
Коментари Харесай

Природонаучния музей в Пловдив ще има зала с динозаври в реални размери

През 2018 година в Природонаучния музей в Пловдив ще отвори порти зала с динозаври в действителни размери. Това сподели Светлозара Казанджиева от отдел „ Връзки с обществеността “ на музея.
По думите й динозаврите ще се движат и ще издават присъщи звуци. „ Те ще се обитават в зала „ Лотос “, където сега имаме краткотрайна експозиция с отровни влечуги. Смятаме да изградим нещо като „ Джурасик парк “ в музея през идната година “ , изясни Казанджиева.
Бъдещите проекти за развиване на Природонаучния музей в Пловдив са огромни. „ До края на годината, се надявам, да сме приключили един план с интерактивни модули. Във всяка зала ще има таблети, върху които хората ще могат да кликат и да виждат повече информация за всеки един от експонатите. В момента това интензивно се приготвя. Участваме и в план, с който ще бъдат конфигурирани устройства, които се назовават „ бийкъни “. По този метод всеки един клиент с мобилно устройство ще може да получава цялата информация за експонатите ни и да се среща с нея на личното си устройство. Тази система е публикувана в доста от музеите в чужбина. Като цяло доста работим върху това да цифровизираме информацията, която имаме, с цел да може тя да бъде по-леснодостъпна за хората. Другото, за което аплайваме, е план по стратегия „ LIFE “, който ще е обвързван със предпазените местообитания по „ Натура 2000 “, изясни Светлозара Казанджиева, съобщи Фокус.
Тя добави, че се работи интензивно и по план, наименуван „ Музеят оживява “, където, също посредством дигитализиране, някои от експозициите ще бъдат показани със светлина и тон. „ Целта е да може те да бъдат по-живи и по този метод по-атрактивни за посетителите “, сподели още Казанджиева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР