През 2018 г. Uber са генерирали резервации за 50 милиарда

...
През 2018 г. Uber са генерирали резервации за 50 милиарда
Коментари Харесай

Въпреки рекордния брой резервации, Uber отчита загуби от 1,8 млрд, долара за 2018 г.

През 2018 година Uber са генерирали резервации за 50 милиарда $ от транспортните си услуги и тези, свързани с доставка на храни. Въпреки това, компанията към момента не съумява да осъществя облага, а растежът на приходите ѝ се забавя в края на предходната година, оповестява Reuters. Това е неприятна вест за компанията, защото тя си беше сложила за цел да очарова вложителите с първично обществено предложение (IPO) по-късно тази година.

Според компанията броят на годишните резервации се е нараснал с 45% по отношение на 2017 година Дори и при тази обстановка обаче, загубите на компанията преди налози, обезценка и други разноски възлиза на 1,8 милиарда $, спрямо 2,2 милиарда $ през 2017 година.



Uber също по този начин оповестява, че брутното количество поръчки за четвъртото тримесечие на 2018 година доближават рекордните 14,2 милиарда $. Това съставлява нарастване от 11% по отношение на предходното тримесечие и доста усъвършенстване от едноцифреното нарастване, оповестено през по-голямата част от предходната година, отбелязва Reuters. Но в това време приходите на Uber за четвъртото тримесечие, които възлизат на 3 милиарда $, са единствено с два % по-високи от предходното тримесечие, въпреки и с 24% повече по отношение на същия интервал на 2017 година

Практиката на Uber е да разгласява подбрани финансови данни за последните няколко тримесечия, а не цялостни финансови доклади, както се чака. Компанията подаде молба за IPO през декември, малко откакто Lyft направи своя лична поръчка. Двете компании се състезават в това отношение, защото резултатите от първото първично обществено предложение ще бъде със статут на референдум за транспортната промишленост.

Услугата, която оферират Uber и Lyft, се популяризира като бъдещето на превоза, а методът на Uber да употребява водачи на свободна процедура отстранява доста от разноските, свързани с по-традиционните транспортни услуги. Но макар че не се постанова да заплащат настоящи разноски за авто парк или водачи, Uber към момента губи пари. Компанията също по този начин е изправена пред възходяща конкуренция от страна на Lyft и интернационалните противници като китайската Didi Chuxing и индийската Ola, а и към момента работи по възобновяване на тестовата си стратегия, след злополука, при която почина един човек.

Uber беше първата компания на този пазар и към този момент остава най-голямата. Това обаче я трансформира и в цел за рецензии. Така или другояче доста от въпросите, свързани с нея, като да вземем за пример заплащането на водачите и приноса на услугите им за битката с градските тапи и така нататък засягат и останалите компании. Успехът или неуспехът на Uber има всички шансове да сътвори казус за цялата промишленост.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР