През 2018 г. пари за най-новите терапии и лекарства за

...
През 2018 г. пари за най-новите терапии и лекарства за
Коментари Харесай

Нана Гладуиш: В медицината няма място за бакалски сметки

През 2018 година пари за най-новите лечения и медикаменти за пациентите у нас няма да има

През 2018 година пари за най-новите, одеве позволени за приложимост лечения и медикаменти за пациентите у нас няма да има. Решението беше противоречиво, беше атакувано от специалисти, от пациентски организации, от опозицията, беше наричано геноцид, беше обект на закани, че ще бъде изпратено в Конституционния съд, тъй като нарушава главно право - на достъп до качествено лекуване. Все отново то стана факт с новия бюджет.

„ В медицината бакалските сметки нямат място. Аз съм пациент с онкологично заболяване. В началото съм приемала едни медикаменти. Сега, откакто заболяването се върна, одобрявам други ”, сподели в предаването „ Събуди се ” водещата Нана Гладуиш.

По думите й доста от пациентите с онкологични болести стават резистентни към медикаменти, които взима дълго време.

„ Писна ми страната да гледат на мен като някакъв модел нов автомобил, който харчи доста. Не мога да се преценявам непрестанно какъв брой разходвам на страната ”, съобщи Нана.

 „ Налагат тази възбрана, тъй като не могат да наложат ефикасен надзор върху харченето. Има доста разновидности за надзор ”, добави водещата.

Тя беше безапелационна, че в случай че има нова терапия, то тя желае да се лекува по тази терапия и с нови медикаменти, а не с терапия от преди 15 години.

По-рано тази седмица Нана разгласява послание в обществените мрежи. Тя направи едно прочувствено послание във Фейсбук по отношение на бюджета на НЗОК, съгласно който пари за нови новаторски медикаменти през идната година няма да има. Не се отнася за генериците, става дума за новите молекули.

Целия диалог и обръщението на Нана гледайте във видеото на Нова тв. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР