През 2018 г. Европейският съюз предложил на Великобритания да замрази

...
През 2018 г. Европейският съюз предложил на Великобритания да замрази
Коментари Харесай

ЕС предложил на Лондон замразяване на Брекзит за 5 г. през 2018 г.

През 2018 година Европейският съюз предложил на Англия да замрази Брекзит за пет години и да се опитат да договорят " ново съглашение за Европа ".

Това е разкрил де факто вицепремиерът на Обединеното кралство Дейвид Лидингтън в изявление за Би Би Си, което ще бъде излъчено довечера.
 Ейре вижда Брекзит без договорка с Европейски Съюз като все по-вероятен сюжет
Ейре вижда Брекзит без договорка с Европейски Съюз като все по-вероятен сюжет

Претендентите за правоприемник на Тереза Мей са готови за такова развиване

Дейвид Лидингтън подчертал пред английската медия, че генералният секретар на Европейската комисия Мартин Зелмайер му е предложил да се опитат да договарят за " ново съглашение за Европа ".

По време на предаването на Би Би Си Зелмайер пояснил, че Европейски Съюз е забелязал, че Англия въобще не е подготвена за Брекзит без съглашение , до момента в който Брюксел е подхванал всички нужни ограничения, с цел да подсигурява, че всичко ще работи добре при положение на подобен сюжет.

За същото предаване основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние отбелязал, че съглашението за Брекзит сред Брюксел и Лондон е единственият вид за гладко излизане на Обединеното кралство от Общността . Той предизвестил, че Англия би трябвало да се " изправи пред последствията " при положение на Брекзит без договорка.
 Джеръми Хънт: Ако договарянията по Брекзит се провалят - нови избори
Джеръми Хънт: Ако договарянията по Брекзит се провалят - нови избори

" Най-бързият метод " за използване на Брекзит, е да се предложи " договорка, която ще се одобри " в Народното събрание

По думите му Лондон е бил наясно още през цялото време на договарянията , че не може да изнудва Европейски Съюз със заканите, че напусне Общността без договорка.

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс пък разкрива, че Англия въобще не е била готова , когато английските договарящи пристигнали за първите диалози в Брюксел. Той добавил, че тогава английските министри са се " лутали като идиоти ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР