През 2017-та година биткойнът поскъпна близо 15 пъти, като историите

...
През 2017-та година биткойнът поскъпна близо 15 пъти, като историите
Коментари Харесай

5 фактора, които могат да сринат биткойна

През 2017-та година биткойнът нарастна близо 15 пъти, като историите за криптовалутите преобладаваха измежду най-успешните в медиите. Към днешна дата - единствено месец по-късно, нещата наподобяват надалеч по-различни.

Биткойн новините към този момент са неразрешени в обществената мрежа Фейсбук! Следващият стъпка във връзка с ограничаването му, най-вероятно ще е в Гугъл...

В допълнение биткойнът загуби над 40% от цената си, единствено от началото на годината. Това е надалеч повече, от понижението при останалите съществени криптовалути.

И до момента в който не е наложително историята на биткойна, да свърши като " манията по лалетата втора част ", има някои фактори, които несъмнено могат да са опасност пред цената на криптовалутата. Ето пет такива, дадени от изданието The Street:

1. Срив на водеща борса

Помните ли края на 2014-та година, когато борсата Mt. Gox осъществяваше над 70% от транзакциите с биткойн, в международен мащаб. Само няколко седмици по-късно борсата банкрутира, след загуба на 650 000 биткойна, на стойност 9 милиарда $ по настоящите цени тогава.

Към днешна дата, непрекъснатите офанзиви на хакери от Северна Корея и Източна Европа, в случай че са сполучливи, могат да предизвикват нов безпорядък в света на биткойна. През миналата седмица, видяхме по какъв начин в Япония могат да бъдат откраднати цифрови монети на стойност над 500 милиона $.

Когато Китай забрани криптоборсите през септември на предходната година, биткойнът поевтиня от 5 000 $ на 3 700 $. Сега, страни като Южна Корея, Израел и Русия, търсят способи по какъв начин да контролират криптоборсите си!

По-тежко през тази година, може да стане и щатското законодателство във връзка с криптовалутите.

2. Бавните транзакции и таксите, могат да откажат потребителите

Биткойн транзакцията може да трае сред 15 и 25 минути, към днешна дата. В пикове часове пък, транзакциите могат да лишават няколко часа. Това в комбиниране с конкуренцията, по направление на разплащателни системи като PayPal, Биткойн Кеш (BCH) и Рипъл, може съществено да отблъсне потребителите от това да се разплащат с биткойн. А времето за осъществяване на транзакции, може да пораства, в случай че повече хора стартират да се разплащат с биткойн.

Биткойнът е освен муден, само че и безценен за прилагане. Средната транзакционна такса се увеличи от към 10 $ през януари 2017-та година до към 140 $ през декември на предходната година. Налице са съществени опасности, хората да се откажат от разплащателната функционалност на криптовалутата.

За съпоставяне таксата при разплащане с Биткойн Кеш може да е към пени, като се изключи че е доста по-бърза.

3. Неочаквани събития, които да нарушат електрическото подаване

Биткойнът е доста енергоеемък. Копачите на биткойн употребяват електричество, задоволително да зареди 2.9 милиона семейства, спрямо едвам 50 000 семейства от разплащателната система на Visa, съгласно данни на Digiconomist. В допълнение, мрежта на Visa е доста по-ефективна. Тя може да обработва до 50 000 транзакции на секунда в пикови моменти, като празници да вземем за пример. За съпоставяне мрежата на биткойна, може да обработва 400 000 транзакции дневно.

При равнище от 32.36 терават-часа на година, потреблението на електричество от биткойн мрежата е повече от това на страни като Катар, Унгария и Нова Зеландия.

Ако има изненадващо прекъсване на тока, при евентуални естествени бедствия, то верифицирането на транзакциите с биткойн, може съществено да " закъса ".

4. Миньорите се реалокират върху други криптовалути

Копаенето на биткойни, изисква големи мощности. В тази тенденция, в случай че копачите се ориентират към други по-доходоносни криптовалути, налице е опция за биткойна да липсват съществени изчислителни мощности. Глобалната изчислителна мощ за мрежата на биткойна се предвижда да е 8.23x10²² флопа (floating point operations per second FLOPS), което е цели 17% от световната изчислителна компютърна мощ.

5. Регулаторната среда стане по-неблагоприятна

И най-после, само че може би най-голяма опасност в кратковременен проект пред биткойна, е евентуалната регулация на криптовалутата. Както към този момент споменахме, тя е действителност и може да докара до съществени последици след себе си.

Според изследване на университета в Кембридж, 58% от миньорските интервенции на биткойна са съсредоточени в Китай през миналата година. А Китай, очевидно има съществени упоритости във връзка с регулацията на криптовалутата.

Биткойнът се търгуваше при равнища от към 900 $ предишния януари, до момента в който в края на този януари, той коства към 10 000 $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР