През 2017 година 1 млрд. евро са влезли от Китай

...
През 2017 година 1 млрд. евро са влезли от Китай
Коментари Харесай

Румен Драганов: Имаме с какво да се похвалим на света

През 2017 година 1 милиарда евро са влезнали от Китай в Европа от туризъм. Това сподели в изявление за предаването „ Нещо повече “ Румен Драганов , шеф на Института за разбори и оценки в туризма, след днешното неофициално съвещание на европейските министри на туризма в София, на което стана ясно, че се водят диалози за директна авиолиния София – Пекин:

Трябва да се възползваме от това, че има връзка Пекин – Атина, Пекин – Истанбул, т.е. ние можем да създадем обиколни стратегии. Още повече като знаем, че китайските туристи, когато идват в Европа, те желаят да посетят повече от една дестинация.

В идващия 7-годишен бюджет на Европейски Съюз да има и специфичен фонд за туризма, предложи на срещата еврокомисар Елжбета Биенковска. Румен Драганов разяснява:

Днес стана ясно, че няма обособен фонд за развиване на туризма в границите на Европейски Съюз. Всички стратегии, които по някакъв метод касаят туризма, са свързани с други посоки – районно развиване, превоз или друго. Много е значимо, когато приказваме за туризъм, да насочим напъните си към това по какъв начин да подобрим главните параметри на туризма. Смятам, че те бяха доста добре посочени през днешния ден. Срещата беше доста значима и за Черноморския район. Европа е стопански съюз и колкото по-добре стопански развиваме туризма, колкото повече работни места сътворяваме посредством туризъм и колкото повече подобряваме локалните стопански системи с инструментариума на туризма, толкоз повече Европа ще бъде по-богата като туристическа дестинация.

Рационално е предлагането за махане на визите, счита още Румен Драганов и добави:

Имаме с какво да се похвалим на света и какво да дадем. Равнопоставени на карта в така наречен споделени стопански системи, България има своя доста огромен късмет.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР